Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuwe Duitse krimi op Netflix: Lauchhammer - Tod in der Lausitz

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ARD
©
Foto: ARD

Netflix tovert volgende maand een ouderwetse Duitse krimi op onze schermen. In de ARD-serie Lauchhammer - Tod in der Lausitz wordt het lichaam van een 17-jarig schoolmeisje gevonden. Het is aan rechercheur Mark Briegand om de zaak op te lossen. 

Hij gaat terug naar zijn geboortedorp in de regio Lausitz (een gebied op de grens van Duitsland, Polen en Tsjechië) waar Ramona Schinschke midden in het bruinkoolmijngebied wordt gebonden. Veel sporen zijn er niet. Haar mobiele telefoon is onvindbaar, de bandensporen op de plaats delict leiden nergens heen en er zijn geen getuigen. 

Race tegen de klok

De eerste verdachte van de moord is de ex-vriend van Ramona, een bekende drugsdealer, maar hoe langer Mark Briegand (Mišel Mati?evi?) zoekt, hoe meer daders er in beeld komen. Briegand moet samenwerken met de plaatselijke politie-agente Annalena Gottknecht (Odine Johne) die alles volgens het boekje wil doen terwijl Briegand meer op intuïtie werkt. Ze moeten hoe dan ook leren samenwerken want de moordenaar kan ieder moment opnieuw toeslaan.

Bijzonder landschap

Een extraatje aan Lauchhammer - Tod in der Lausitz is het unheimische landschap dat door de bruinkoolafgravingen doet denken aan een soort maanlandschap. De serie heeft zes delen en staat vanaf 22 maart op Netflix.