Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Downton Abbey verdwijnt van Netflix, The Office waarschijnlijk ook

Series | 17 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

14 augustus is de laatste dag dat je op Netflix nog naar Downton Abbey kunt kijken. Daarna is de serie te zien op HBO Max. Waarschijnlijk staat The Office hetzelfde lot te wachten, want HBO Max meldt dat alle negen seizoenen van de serie daar vanaf 15 augustus te zien zijn.

De laatste maanden is HBO Max bezig om zijn aanbod aan klassieke series in hoog tempo aan te vullen. Natuurlijk moest Netflix het succesnummer Friends al afstaan, maar nu de streamingrechten op veel andere series aflopen komen ook deze een voor een terecht bij HBO Max. De afgelopen tijd was dit het geval met onder andere Alf, ER, Parks and Recreation en Luther, en het eind is nog niet in zicht.

Downton Abbey

Op 15 augustus is het precies een jaar geleden dat de zes seizoenen van de populaire Britse dramaserie Downton Abbey tot vreugde van veel fans op Netflix verschenen. Blijkbaar waren de streamingrechten voor één jaar in huis gehaald, want exact een jaar later verdwijnt de serie weer van Netflix. Sinds 25 juli is Downton Abbey al te zien op HBO Max. De streamingdienst heeft (nog) niet de exclusieve rechten, want de serie is onder meer ook te zien op NPO Plus.

Downton Abbey
Downton Abbey

The Office

Vandaag maakte HBO Max bekend dat op 15 augustus ook de Amerikaanse versie van The Office in de catalogus staat. Dat betekent dus heel waarschijnlijk dat ook deze serie op of rond diezelfde datum van Netflix gaat verdwijnen. Ook alle seizoenen van de Britse serie Sherlock, het populaire The Handmaid's Tale en de tragikomedie The Big C komen in augustus naar HBO Max.

The Office
The Office

HBO Max

Nieuwkomer HBO Max is dus lekker bezig in Nederland. Tel daarbij op dat de streamingdienst op 22 augustus van start gaat met de Game of Thrones-prequel House of the Dragon en het is duidelijk dat Netflix, Disney+ en Prime Video aan HBO Max een geduchte concurrent hebben. 

Downton Abbey

Drama | serie | 2010

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Office

Komedie | serie | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie