Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Doogie Howser krijgt moderne reboot op Disney+

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Dertig jaar geleden was Doogie Howser, M.D. een hitserie over een zestienjarig genie dat aan de slag gaat als arts in een ziekenhuis. Disney+ blaast de serie nieuw leven in, met een aantal veranderingen.

Tussen 1989 en 1993 werden er bijna honderd afleveringen uitgezonden van de populaire serie. De rol van het medische wonderkind werd gespeeld door Neil Patrick Harris, die destijds net als zijn personage 16 jaar oud was. Harris is altijd blijven acteren: je kon hem bijvoorbeeld zien als Barney in How I met your mother en als graaf Olaf in de Netflix-serie A series of unfortunate events.

Doogie Kamealoha

Om Doogie Howser de 21ste eeuw binnen te slepen voert Disney+ een aantal veranderingen door. Zo is de moderne Doogie een meisje, dat op Hawaii woont met haar Ierse moeder en Hawaiiaanse vader. Ze luistert naar de naam Doogie Kameāloha, en dat is tevens de werktitel van de serie.

Kourtney Kang

Doogie Kameāloha, M.D. wordt geschreven door Kourtney Kang, die eerder werkte aan How i met your mother en migrantencomedy Fresh of the boat. Het is nog niet bekend wie de hoofdrol gaat spelen of wanneer de serie op Disney+ beschikbaar komt.