Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De doden van het Cecil Hotel uit de true crime-serie op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

De true crime-serie Crime scene: The vanishing at the Cecil Hotel gaat over de verdwijning van studente Elisa Lam in 2013, maar zij is lang niet de enige die ten prooi viel aan het mysterieuze hotel.

Het Cecil Hotel werd gebouwd in ging open in 1924, toen het fantastisch ging in Los Angeles. Het mooie hotel was het bewijs van de voorspoed die de stad ten deel was gevallen. Maar de euforie duurde niet lang. De Grote Depressie sloeg toe en het Cecil Hotel raakte al snel in verval. Het werd een plek voor mensen aan de onderkant van de samenleving.  

Hotel Death

En dat zou zo blijven. In de loop van de jaren werd het hotel geplaagd door zoveel doden dat het de bijnaam Hotel Death kreeg. Moorden, zelfmoorden, mensen die op mysterieuze wijze aan hun eind kwamen, het Cecil Hotel zag het allemaal voorbij komen. 

De opvallendste zelfmoorden

De eerste dode viel op 22 januari 1927. Het was de 52-jarige Percy Ormond Cook die zichzelf door het hoofd schoot na de breuk met zijn vrouw. 

In 1934 sneed de 53-jarige sergeant Louis D. Borden z'n keel door met een scheermesje. Uit afscheidsbriefjes bleek dat z'n gezondheid te wensen overliet en het leven daarom niet meer zag zitten.

In 1938 overleed brandweerman Toy Thompson (35) nadat hij van de hoogste verdieping van het Cecil Hotel sprong. Hij werd gevonden op het dak van een gebouw in de buurt. 

Pauline Otton (27) sprong in 1962 van het hotel nadat ze ruzie had gehad met haar echtgenoot. Pauline landde op een argeloze voetganger, de 65-jarige George Gianinni, die ook overleed. 

Moord

De 19-jarige Dorothy Jean Purcell pleegde geen zelfmoord maar gooide in 1944 haar baby uit het raam, die vervolgens overleed. Ze had geen idee dat ze zwanger was en wilde haar vriend, een 38-jarige schoenenverkoper tijdens de bevalling niet storen in terwijl hij lag te slapen. Ze werd vrijgesproken van moord omdat ze ontoerekeningsvatbaar was. 

Pigeon Goldie Osgood was een bekende figuur in Los Angeles omdat ze altijd duiven voerde. Ze kwam op een gruwelijke manier aan haar einde in het Cecil Hotel. Goldie werd in 1964 gewurgd, neergestoken en seksueel misbruikt in haar hotelkamer. De moord is nog steeds onopgelost. 

Seriemoordenaars

De bekende seriemoordenaar Richard Ramirez over wie Netflix onlangs nog de docuserie Night stalker: The hunt for a serial killer maakte gebruikte het Cecil Hotel soms als thuis. Hij liep na een moord doodleuk met bebloede kleding door het hotel zonder dat er een haan naar kraaide.

Jack Unterweger

De Oostenrijker Jack Unterweger vermoordde voornamelijk prostituees in Oostenrijk en de Verenigde Staten in 1990 en 1991. Hij logeerde regelmatig in het hotel, ook al omdat hij fan was van Richard Ramirez. In Los Angeles nam hij drie prostituees te grazen. Hij pleegde in 1994 zelfmoord in een Oostenrijkse cel. 

De laatste dode

In 2015 eiste het Cecil Hotel haar voorlopig laatste slachtoffer. Op 3 juni werd het lichaam van een 28-jarige man buiten het hotel gevonden. Aangenomen wordt dat hij uit het hotel sprong. Hij verbleef niet in het hotel, maar was waarschijnlijk gewoon naar binnen gelopen. 

Lees onze recensie van Crime scene: The vanishing at the Cecil Hotel op Netflix