Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bizarre documentaire over Rudi Dekkers op Videoland

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: RTL
©
Foto: RTL

Rudi Dekkers werd in 2001 bekend als de man die de kapers va de aanslag op de Twin Towers had leren vliegen. Die gebeurtenis zou zijn leven verwoesten, zo is te zien in de driedelige docu Rudi: Achtervolgd door 9/11.

Rudi Dekkers was de eigenaar van de vliegschool in Florida waar twee van de kapers vliegles namen. Natuurlijk had Rudi geen enkel idee van hun terroristische plannen, maar het aantal leerlingen nam daarna drastisch af en uiteindelijk raakte hij zijn vliegscholen kwijt. Waar Rudi eerst miljonair was, was hij nu alles kwijt, inclusief zijn gezin. 

Voedselbonnen

In 2007 leek Dekkers zijn leven weer op de rit te hebben. Hij had ditmaal een handeltje in zwembaden, woonde in een mooie villa en was opnieuw getrouwd. Ditmaal gooide de financiële crisis roet in het eten en bleef hij wederom berooid achter. Zo berooid dat hij leefde van voedselbonnen.

Cocaïne en heroïne

Daarna wordt het nog erger wanneer hij in een undercoveractie van Homeland Security wordt opgepakt met een koffer vol cocaïne en heroïne. Twintig jaar na de aanslagen zoekt documentairemaker Alessio Cuomo hem op in zijn nieuwe thuisland de Dominicaanse Republiek.

De driedelige documentaire Rudi: Achtervolgd door 9/11 is vanaf 6 september te bingen bij Videoland.