Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Documentaire over moordende Mormonen op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Mormonen zijn over het algemeen vredelievende religieuze mensen, maar in de jaren tachtig bliezen de gelovigen elkaar plots op. Netflix maakte er de documentaire Murder among Mormons over. 

In 1985 ging het helemaal mis in de Mormonen-gemeenschap in Salt Lake City, het Mormonen-centrum van de wereld. Een reeks bomaanslagen kostte destijds twee mensen het leven en enkele anderen raakten zwaargewond. Wat was er aan de hand?

Mark Hofmann

In de auto van het laatste slachtoffer werden zeer zeldzame documenten gevonden over de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. En terwijl slachtoffer Mark Hofmann vecht voor zijn leven, zet de politie alles op alles om het mysterie te ontrafelen. Spannend! 

Lees ook: De 10 beste true crime-series

Murder among Mormons

Murder among Mormons werd geregisseerd door Jared Hess en Tyler Measom die zelf opgroeiden als Mormoon en dus dichterbij kunnen komen dan wie ook. Want de leden van de kerk praten het liefst nog steeds niet over de gebeurtenissen van 1985. 

Joseph Smith

Mormonen streven ernaar om het Christendom te herstellen naar zijn originele vorm. Joseph Smith is hun ware profeet, hij kreeg visioenen en schreef daar een boek over. Wereldwijd heeft de kerk 16 miljoen aanhangers. Veel Mormonen zijn polygaam, dat wil zeggen dat ze meerdere vrouwen hebben. 

Murder among Mormons staat op 3 maart op Netflix