Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Documentaire #eerlijke foto van Miljuschka Witzenhausen nu op Videoland

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Vanaf donderdag staat de eerste aflevering van de vierdelige documentaire #eerlijkefoto van Miljuschka Witzenhausen op Videoland. Daarin gaat het om body positivity.

Miljuschka plaatste dit jaar al een aantal 'eerlijke foto's' op Instagram. Dat zijn onbewerkte foto's waarop alle rollen en putjes gewoon te zien zijn en dat is uniek in deze tijd waarin iedereen er alles aan doet om er zo perfect mogelijk uit te zien. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Linda de Mol en Victoria Koblenko

Milljuschka kreeg zoveel positieve reacties op haar foto's dat ze besloot dieper op het onderwerp in te gaan met een documentaire. Daarin praat ze met BN'ers zoals Linda de Mol, Famke Louise en Victoria Koblenko om hen te vragen wat zij een eerlijke foto vinden. In de eerste aflevering interviewt ze ook bodypositivityactivist Saskia Olivieira die vindt dat Miljuschka het onderwerp van haar heeft gekaapt.  

#eerlijke foto

reportage | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie