Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit weten we al over het tweede seizoen van Swanenburg

Series | 4 maanden geleden | Judith Regeling

©
Foto: KRO-NCRV
©
Foto: KRO-NCRV

De avonturen van de rijke familie Praal uit de Nederlandse dramaserie Swanenburg krijgen een vervolg. In dit artikel blikken we alvast vooruit op dat tweede seizoen.

Maak je klaar voor meer mysterie, spanning en drama.

Lees ook: Er komt een tweede seizoen van Swanenburg 

Swanenburg

De Nederlandse serie Swanenburg draait om de rijke familie Praal voor wie op het eerste oog alles voor de wind gaat. Niets is echter minder waar, zo bleek wel in het eerste seizoen. In de twintig afleveringen was onder meer te zien hoe de jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) betrokken leek bij de dood van zijn vrouw.

Ondertussen deden alle gezinsleden hun best de rijen te sluiten, maar niet iedereen leek hetzelfde doel voor ogen te hebben. De Praaltjes raakten hierdoor verstrikt in een web van intriges en verraad met alle gevolgen van dien. In de ultieme zoektocht naar de wereld liet vader Jack Praal (Aus Greidanus) het leven. 

Waar gaat Swanenburg seizoen 2 over?

In het tweede seizoen van Swanenburg is te zien hoe de familie Praal de draad probeert op te pakken na de dood van Jack. "De familieleden zijn in seizoen twee natuurlijk onthoofd, want in seizoen één is de pater familias overleden", aldus Frederik Brom die de rol van Benno Praal speelt. "Ieder personage krijgt weer ontzettend veel op zijn bord." 

Sanne Langelaar is het daar mee eens. "Familie is het belangrijkste, maar wat als die familie je verraadt? Ik denk dat dat de belangrijkste premisse is van deze serie."

Wie zijn in Swanenburg seizoen twee te zien?

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Aus Greidanus nog in dit tweede seizoen te zien zal zijn, maar aan bekende gezichten geen gebrek. Onder meer Tine Joustra (moeder Caroline Praal), Jan-Paul Buijs (zoon Dirk Praal) en Ella-June Henrard (jongste dochter Eva Praal) keren samen met Frederik Brom (oudste zoon Benno Praal) en Sanne Langelaar (dochter Iris Praal) terug. De overige castleden worden later onthuld.

Wanneer is Swanenburg seizoen twee te zien?

Waar het eerste seizoen van Swanenburg hartje zomer te zien was, is dat nu anders. Het tweede seizoen is vanaf 25 december 2023 iedere werkdag te zien bij KRO-NCRV op NPO1 en NPO Start. Voor alle bingewatchers is er goed nieuws: de serie is vanaf die datum ook in zijn geheel te zien op NPO Plus en NLZiet.

Dat schept verwachtingen bij de cast. "Wij hadden bij het eerste seizoen de gedachte van: daar gaat geen hond naar kijken. Het werd in de zomer uitgezonden en volgens mij waren er ook nog Olympische Spelen", aldus Sanne Langelaar. Niets was echter minder waar: het succes was ongekend. Dit jaar hopen ze hetzelfde te bereiken. "Bij het tweede seizoen weet je van: met kerst is iedereen binnen. Dat is een groot verschil."

Sanne Langelaar en Jan-Paul Buijs in Swanenburg
Sanne Langelaar en Jan-Paul Buijs in Swanenburg

Benieuwd? Het tweede seizoen van Swanenburg is vanaf 25 december dagelijks te zien op NPO1.