Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit moet je weten over het derde seizoen van Hidden met Sian-Reese Williams

Series | 1 maand geleden | Patrick Bremmers

©
Foto: Warren Orchard
©
Foto: Warren Orchard

Meestal krijgt hoofdinspecteur Cadi John wel zicht op wie de slachtoffers zijn in de Britse misdaadserie Hidden. In het slotseizoen tast Cadi geheel in het duister, aldus hoofdrolspeelster Sian-Reese Williams.

Wie is Cadi ook alweer en hoe is het om terug te keren naar de rol?

“Cadi John is rechercheur in Noord-Wales, waar ze samen met brigadier Owen Vaughan duistere misdrijven onderzoekt. Het was hartstikke fijn om opnieuw in haar schoenen te staan, zeker na het oponthoud als gevolg van de coronapandemie. Lastig is de rol allerminst, omdat ik altijd precies weet wat Cadi drijft en hoe ze denkt.”

Waar gaat dit seizoen van ‘Hidden’ over?

“Cadi zit midden in een sollicitatieprocedure in Liverpool. Dan wordt er in Noord-Wales een gewurgde man gevonden in een riviertje bij het plaatsje Croes-goch. Aan de hand van een pasje in zijn portemonnee kan de politie afleiden dat het Ifan Williams is, een beruchte boer uit de buurt. Hoe meer informatie de politie over hem verzamelt, hoe onduidelijker de zaak wordt. ‘Ik krijg meestal wel zicht op wie ze waren, de slachtoffers’, zucht Cadi ergens. ‘Maar nu lijkt het alsof niemand ‘m kende. Zelfs zijn vrouw en zijn eigen moeder niet.’”

Is dit de moeilijkste zaak uit haar carrière?

“Het is inderdaad allemaal erg frustrerend voor Cadi dit seizoen. Daar komt nog eens bij dat ze ook op persoonlijk gebied voor de nodige uitdagingen wordt geplaatst. Hidden zoomt altijd in op de individuele motieven van de daders. Dit seizoen doen we daar een schepje bovenop door het slachtoffer nou niet bepaald sympathiek te maken. Uiteraard heeft Williams het niet verdiend om te sterven, maar het is lastig om sympathie voor hem te voelen. Het is boeiend hoe een politievrouw als Cadi daarmee omgaat.”

Wat zijn dat voor uitdagingen?

“Cadi houdt er niet van om lang stil te zitten. Het is alsof er iets van binnen sterft als ze lang op dezelfde plek blijft hangen, vandaar dat ze op die nieuwe baan solliciteert. Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet: eigenlijk slaat Cadi op zulke momenten op de vlucht. Ze is bang om tevreden te zijn en zich kwetsbaar op te stellen. Dit seizoen kan ze daar niet langer voor weglopen.”

Wat is er verder opvallend dit seizoen?

“Een van de hoogtepunten is de bijdrage van Justin Melluish, een acteur die het syndroom van Down heeft. Hij speelt Glyn, een van twee broers die een belangrijke rol hebben in het verhaal. Justin is aangesloten bij een toneelgroep die met acteurs werkt die het syndroom van Down, autisme of het syndroom van Asperger hebben. Hij stak er daar met kop en schouders bovenuit. Zijn rol is precies op hem afgestemd.”

Ben je teleurgesteld dat ‘Hidden’ is afgelopen?

“Het is erg jammer dat er niet meer komt, maar de afspraak is altijd geweest: drie seizoenen. Uiteindelijk is het ook beter om de mensen naar meer te laten verlangen, dan dat ze denken ‘Niet nóg een nieuw seizoen!’

Het derde seizoen van Hidden is vanaf zaterdag 11 februari wekelijks om 22:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2. Terug- en vooruitkijken kan via NPO Plus en/of NLZiet.