Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Deze week nieuw op Netflix, Videoland en Prime Video

Series | 7 maanden geleden | Constance van Amstel

Het moet de nieuwe Sex and the City worden: Emily in Paris. Deze week verschijnt de serie bij Netflix. Ook bij de andere streamingdiensten gaan mooie nieuwe titels in première, zoals Utopia bij Prime Video en #eerlijkefoto bij Videoland. Een overzicht.

25 september

Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald

Netflix trakteert de fans van J.K. Rowling op de nieuwste film uit de 'Wizarding World', de fantasywereld van de Harry Potter-boeken. The crimes of Grindelwald is het vervolg op Fantastic beasts and where to find them en volgt Newt Scamander, die door Albus Dumbledore wordt ingeschakeld om de duistere Grindelwald te stoppen. Johnny Depp is lekker op dreef als de boosaardige tovenaar.

Voeg Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald toe aan mijn kijklijst

25 september

Utopia

Bij Prime Video gaat Utopia in première, een nieuwe dramaserie over fans van de fictieve strip Utopia. De stipfanaten ontdekken in de strip geheime tekens die niet alleen een bedreiging voor de mensheid voorspellen, maar ook daadwerkelijk hun eigen leven in gevaar brengen. En dan blijkt de hoofdpersoon uit de strip, Jessica Hyde, ook nog tot leven te zijn gekomen. Samen hebben ze maar één missie: de wereld redden.

Voeg Utopia toe aan mijn kijklijst

27 september

Jane the virgin: seizoen 5

Het is zover: het slotseizoen van Jane the Virgin verschijnt op Netflix. Vanwege een lang en ingewikkeld verhaal rondom de rechten, hebben de abonnees van Netflix er wat lange rop moeten wachten da gehoopt. In seizoen 5 wordt hopelijk eindelijk duidelijk aan wie Jane haar hart verliest. Rafaël of toch Micheal, die aan het einde van seizoen 4 toch nog in leven bleek te zijn..

Voeg Jane the Virgin toe aan mijn kijklijst

30 september

American Murderer: The family next door

Netflix trakteert haar abonnees op een nieuw waargebeurd drama met American Murderer: The family next door. De anderhalf uur durende documentaire begint met de verdwijning van Shanann Watts en haar twee dochtertjes. Echtgenoot Chris wordt al gauw als verdachte gezien, maar dan blijk dat dit gezin een rot en duister geheim met zich meedroeg. De zaak wordt een van de meest onthutsende in de Amerikaanse moordzakengeschiedenis.

1 oktober

#eerlijkefoto

Een eerlijk beeld van het vrouwenlijf op sociale media. Miljuschka Witzenhausen streeft het na, maar ze lijkt een roepende in de woestijn. Zij plaatst zonder schaamte foto’s van haar vetrollen en oneffenheden, maar ondertussen blijven de foto’s van strakke body’s en opgepompte billen om te oren vliegen. In #eerlijkefoto duikt ze voor Videoland in de wereld van vrouwen en hun online zelfbeeld.

Bekijk hieronder de trailer van #eerlijkefoto.

2 oktober

Emily in Paris

Van de makers van Sex and the city verschijnt Emily in Paris. Een nieuwe, leuke niks-aan-de-hand-serie op Netflix over een jonge online-marketeer die een droombaan krijgt aangeboden in Parijs. Die kans grijpt ze met beide handen aan. Maar om ook een droomleven te krijgen in de stad van de liefde moet ze de nodige avonturen met collega’s, nieuwe vrienden en romances zien te overleven.

Voeg Emily in Paris toe aan mijn kijklijst

 

Eerder tipten we deze titels, die het bekijken nog steeds waard zijn:

16 september

The devil al the time (Netflix)

Tom Holland, Robert Pattinson en Bill Skarsgård schitteren in The devil all the time, een nieuwe psychologische thriller van Netflix. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald Ray Pollock en gaat over een groep mensen die worstelt met de Vietnamoorlog. De film wordt door recensenten als erg duister omschreven, en het acteerwerk van met name Holland (Spider-Man) en Pattinson (Tenet) wordt geprezen. 

Voeg The devil all the time toe aan mijn kijklijst

17 september

Mrs America (Ziggo Movies & Series)

Het is alweer een paar maanden geleden dat Mrs. America in de VS in premiere ging bij FX, maar dankzij Ziggo movies en series kunnen we deze waargebeurde miniserie nu ook in Nederland bekijken. De voor een Emmy genomineerde serie geeft een inkijkje in het leven van Phyllis Schlafly, een activiste die zich in de jaren 70 afzette tegen gelijke rechten voor mannen en vrouwen. 

Voeg Mrs America toe aan mijn kijklijst

18 september

Ratched (Netflix)

Wie de filmklassieker One flew over the coockoo's nest heeft gezien, kent de meedogenloze zuster Ratched. Mildred Ratched deinste er niet voor terug de patiënten in het psychiatrische ziekenhuis te straffen met electroshocks. Hoe is is zij zo geworden? Dat wordt duidelijk in de nieuwe Netflix-serie Ratched, waarvoor maker Ryan Murphy (Nip/Tuck, Glee en American Horror Story) inzoomt op de doodenge ziekenverzorgster.

Voeg Ratched toe aan mijn kijklijst

 
19 september

Mi Vida (Videoland)

Kapster Lou (Loes Luca) droomt ervan om naar Spanje te verhuizen. Maar ja, ze is al 63, heeft kinderen, kleinkinderen en een kapsalon.. Ze besluit dan maar een cursus Spaans te gaan volgen. In Spanje. Maar dan wordt ze geconfronteerd met haar dromen en slaat de twijfel keihard toe. Een film van Norbert ter Hall, die eerder de serie A'dam & e.v.a maakte. 
 
 
 
20 september 

Undercover (Netflix)

Netflix geeft wekelijks slechts één nieuwe aflevering van Undercover vrij, maar het leuke daaraan is wel dat we elk weekend iets hebben om naar uit te kijken. In de derde aflevering duikt Polly in het verleden van haar vader Bob. Ze wil weten wie hij echt is en start en onderzoek. Maar brengt ze hem hiermee niet in gevaar? Ondertussen raakt Bob zelf in conflict met een van de broers Berger en dat is niet handig voor de missie.. Lukt het hem om weer in de gratie te raken bij de cowboys?
 
 
 
23 september

Enola Holmes (Netflix)

Serieliefhebbers kijken er al maanden handenwrijvend naar uit: Enola Holmes. In deze nieuwe mini-serie ontdekte het zusje van de beroemde detective Sherlock op een ochtend dat haar moeder spoorloos is verdwenen. Ze start haar eigen onderzoek en stuit daarbij op een mysterieuze samenzwering die een en ander aan het licht weet te brengen. Broer Sherlock komt ook nog even langs. De cast is ook niet mis: Behalve Millie Bobby Brown (Stranger Things) als Enola, zien ze Helena Bonham Carter (The Crown) als de moeder en Henry Cavill (The Witcher) als Sherlock. 
 
 
 
25 september

Tehran (Apple TV +)

Met Tehran voegt streamingsdienst Apple TV+ deze week haar eerste buitenlandse serie toe. Tehran is een Israëlische spionagethriller over een geheim agente van de Mossad die undercover gaat in de Iraanse hoofdstad. Dit uiteraard niet zonder gevaar. Apple zet de eerste 3 afleveringen gelijk online en daarna volgt er wekelijks een nieuwe. In de serie vooral voor ons onbekende acteurs, al zijn een paar ook te zien geweest in Homeland.