Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Videoland, Disney en Amazon Prime Video

Series | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Amazon Prime Video
©
Foto: Amazon Prime Video

Zin om iets nieuws te kijken deze week maar je weet niet wat? Wij hebben wel een paar suggesties.

Dinsdag 2 maart 

Console Wars op Videoland

In de jaren negentig ontstond er een soort oorlog tussen spelletjesfabrikanten Nintendo en het inmiddels vergeten Sega. In 2014 schreef Blake J. Harris een boek over kwestie en Evan Goldberg en Seth Rogen verbouwden dat boek tot een documentaire.   

Woensdag 3 maart

Moxie op Netflix

De jongens op de school van Vivian (Hadley Robinson) maken er een potje van. Ze zijn seksistisch en vervelend. Vivian is nogal introvert en laat het maar gaan. Maar wanneer er een nieuwe klasgenote arriveert die zich wel uitspreekt tegen het gedrag van de mannen, besluit Vivian in actie te komen. Ze ontdekt dat haar moeder (comedienne Amy Poehlernogal een rebelse feminist was tijdens haar schooltijd en raakt geïnspireerd om een revolutie te beginnen. Toch is Moxie totaal geen zware kost. Er valt genoeg te lachen. 

Zet Moxie op je kijklijst

 
Woensdag 3 maar

Murder among the Mormons op Netflix

In 1985 ging het helemaal mis in de Mormonen-gemeenschap in Salt Lake City, het Mormonen-centrum van de wereld. Een reeks bomaanslagen kostte destijds twee mensen het leven en enkele anderen raakten zwaargewond. Wat was er aan de hand? In de auto van het laatste slachtoffer werden zeer zeldzame documenten gevonden over de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. En terwijl slachtoffer Mark Hofmann vecht voor zijn leven, zet de politie alles op alles om het mysterie te ontrafelen. Spannend! 

 
Donderdag 4 maart

Pacific Rim: The Black op Netflix

Animinatieserie die een vervolg is op de twee Pacific Rim-speelfilms waarin de zeemonsters Kaiju de mensheid bedreigen. In deze animatieserie gaan Taylor en Hayley op zoek naar hun vermiste ouders. En dat terwijl de Kaiju weer opduiken. Maar de tieners hebben een onverwachte meevaller wanneer ze in een ondergronds laboratorium een verloren gewaande Jaeger vinden. Dat is een enorme robot die het kan opnemen tegen de Kaiju. 
 
 
 
Donderdag 4 maart 

Anne+ op Netflix

Later verschijnt de eerste Anne+-film op Netflix maar eerst voegt de streamingdienst de eerste twee seizoenen van de serie toe. Anne+ gaat over de over lesbische twintiger Anne die in Amsterdam gaat wonen. Tijdens het eerste weekend in haar nieuwe woning kijkt ze terug op haar turbulente liefdesleven tijdens haar studententijd.
 
 
Vrijdag 5 maart 

Coming 2 America op Amazon Prime Video

Dertig jaar geleden kwam prins Akeem (Eddie Murphy) undercover naar New York om daar zijn toekomstige echtgenote te vinden. Zijn assistent Semmi (Arsenio Hall) vond dat een minder goed idee en deed alles om dat plan in het water te laten vallen. In deze nieuwe film wordt Akeem eindelijk koning, maar dan moet hij wel eerst de laatste wens van zijn vader vervullen. Akeem zou tijdens zijn bezoek in New York namelijk een erfgenaam hebben verwekt en vader Jaffe wil dat zijn kleinzoon koninklijke manieren leert. En dus keert Akeem terug om zijn zoon te vinden. 
 
 
Vrijdag 5 maart 

Sentinelle op Netflix

Wraakfilm waarin Klara een 33-jarige tolk is die voor het Franse leger werkt. Na een periode in Syrië wordt ze overgeplaatst naar Nice waar ze aan een nieuw leven begint. Maar haar nieuwe rustige bestaan wordt totaal in de war gegooid wanneer haar zus wordt verkracht en bijna doodgeslagen. Klara wil wraak en moet het opnemen tegen de zoon van een machtige Russische oligarch.
 
 
Vrijdag 5 maart 

Nevenka op Netflix

Miniserie over de eerste grote seksuele intimidatie-zaak in Spanje, die uitgroeide tot een groot schandaal. Nevenka Fernández, Spaanse econoom en slachtoffer vertelt voor het eerst in twintig jaar zelf haar verhaal. 
 
 
Maandag 8 maart 

22 juli: Norway's Darkest Day op Ziggo

Op 22 juli 2011 beleefde Noorwegen haar zwartste dag. De 32-jarige Anders Breivik liet eerst een autobom ontploffen in Oslo en hield daarna huis op het nabijgelegen eilandje Utøya, waar leden van de Noorse Arbeiderspartij een zomerkamp hielden. In totaal verloren 77 mensen die dag hun leven. Deze miniserie laat de aanslagen zien vanuit het oogpunt van journalisten, politie, medisch personeel en burgers.

Coming 2 America

Komedie | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Moxie

Komedie | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie