Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

Deze week luidt voor een paar mooie series het begin van het einde in. Met het vijfde seizoen nemen we afscheid van The Marvelous Mrs. Maisel en voor Barry wordt seizoen vier tevens het laatste. Maar er zijn deze week ook weer veel mooie nieuwe films en series op de streamingdiensten.

Woensdag 12 april

De marine op Videoland

Terwijl er oorlog woedt in het oosten van Europa liet de Koninklijke Marine bij hoge uitzondering ruim een jaar lang camera's toe tijdens allerlei operaties. Deze zesdelige documentaireserie geeft een uniek kijkje achter de schermen bij verschillende marine-eenheden, op (en onder) zee, in de lucht en op het land.

Woensdag 12 april

Rennervations op Disney+

Jeremy Renner is natuurlijk bekend als een van de Avengers en van de serie Hawkeye, maar de acteur is ook heel handig met gereedschap. Van die vaardigheden maakt hij volop gebruik in Rennervations waarin hij oude overheidsvoertuigen opkoopt om die om te bouwen tot iets totaal anders. Een vrachtwagen wordt een mobiele sportschool, een bus wordt een muziekschool, enzovoort. En die rijdt de acteur dan naar verschillende plaatsen, vooral om kinderen te helpen. Hij doet het niet alleen: Renner krijgt hulp van een team van klussers en bekende vrienden zoals Selena Gomez. Deze serie is opgenomen voordat Renner een ernstig ongeluk kreeg, waar hij nog steeds van aan het herstellen is.

Woensdag 12 april

The English op Disney+

In het Wilde Westen van 1890 slaan de Engelse aristocrate Cornelia Locke (Emily Blunt) en de inheemse Eli Whipp (Chaske Spencer) de handen ineen om een onherbergzaam en vijandig stuk van het land te doorkruisen. Beiden hebben een duidelijk doel voor ogen, maar wat ze niet weten is dat ze een stuk geschiedenis delen. In de bijrollen in deze westernserie zien we bekende gezichten, zoals Toby Jones, Ciaran Hinds en Rafe Spall.

Woensdag 12 april

American Manhunt: The Boston Marathon Bomber op Netflix

Tien jaar geleden plaatsten de broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev, moslimterroristen met Tsjetsjeense wortels, twee zelfgemaakte bommen bij de finishlijn van de marathon van Boston. Er vielen drie doden en honderden gewonden. De politie en FBI begonnen een grootschalige klopjacht op de broers. De film Patriots Day met Mark Wahlberg gaf een gedramatiseerde versie van deze bomaanslag, en American Manhunt: The Boston Marathon Bomber is een nieuwe documentaireserie over dezelfde gebeurtenis.

Donderdag 13 april

Obsession op Netflix

Ben je een beetje uitgekeken op Fifty Shades of Grey en Sex/Life? Dan heeft Netflix wat nieuws voor je. In de vierdelige erotische thrillerserie Obsession raakt een gerespecteerde Londense chirurg in de ban van Anna, de verloofde van zijn zoon. De twee beginnen een stomende relatie vol met kinky seks. Hoe gaat dat aflopen? Obsession is gebaseerd op Josephine Harts boek 'Damage', dat in de jaren negentig al eens werd verfilmd. Dit keer zijn de hoofdrollen voor Richard Armitage en Charlie Murphy.

Donderdag 13 april

Alex Schwazer: Running for my Truth / Il caso Alex Schwazer op Netflix

In 2008 won de Italiaanse snelwandelaar goud op de Olympische Spelen, maar vier jaar later is hij niet van de partij omdat hij positief wordt  bevonden tijdens een dopingtest. De atleet bekent schuld en zet alles op alles om een comeback te maken, maar dat wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. Deze documentaireserie vertelt Schwazers verhaal.

Donderdag 13 april

Florida Man op Netflix

Voormalig politieagent Mike Valentine is aan lager wal geraakt en probeert zijn gokverslaving achter zich te laten. Dan wordt hij benaderd door de voormalige maffiabaas Moss, die wil dat Valentine zijn spoorloos verdwenen vriendin Delly voor hem opspoort. Voor deze klus moet de speurder terug naar zijn geboortestaat Florida, en dan blijkt dat in de 'sunshine state' de duisterste geheimen zijn verborgen. Édgar Ramírez speelt de hoofdrol in de luchtige misdaadserie Florida Man.

Donderdag 13 april

The Woman King op Netflix

In de bioscoop werd het historische drama The Woman King een beetje overstemd door de grote blockbusters, en ook de Oscarnominaties gingen aan de film voorbij. Netflix geeft je deze week de kans om hem in te halen. The Woman King vertelt (een versie van) het waargebeurde verhaal van Nanisca (Viola Davis), de leider van de Agojie, een groep vrouwelijke krijgers uit het West-Afrikaanse Dahomey (wat tegenwoordig Benin is). In de 19de eeuw trekken de Agojie ten strijde tegen vijandige stammen en Franse kolonisten.

Donderdag 13 april

'Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis op Disney+

Kourtney Kardashian en Travis Barker zijn afgelopen jaar maar liefst drie keer met elkaar getrouwd. De laatste keer schijnt het 'echt' te zijn geweest, maar dat is in de familie Kardashian natuurlijk een rekbaar begrip. Disney+ doet verslag van die laatste plechtigheid in Portofino, Italië. Travis Barker is de drummer van de band Blink-182 en het stel kent elkaar sinds 2020. Eerder trouwden ze al eens in Las Vegas en Santa Barbara, maar blijkbaar is driemaal scheepsrecht.

Vrijdag 14 april

Jane op Apple TV+

Het leven van Jane Goodall vormde de inspiratie voor deze serie over een meisje dat bedreigde dieren wil redden. Inspirerende serie voor jonge kijkers, vol leuke scènes met allerhande dieren.

Vrijdag 14 april

The Last Thing He Told Me op Apple TV+

Om uit te zoeken wat er is gebeurd met haar spoorloos verdwenen echtgenoot moet Hannah (Jennifer Garner) een band smeden met haar zestienjarige stiefdochter Bailey (Angourie Rice). Deze zevendelige thrillerserie is gebaseerd op de bestseller van Laura Dave. 

Vrijdag 14 april

Fenómenas op Netflix

In het Madrid van de jaren negentig vormen Sagrario, Paz en Gloria een onderzoeksteam, gespecialiseerd in paranormale verschijnselen. De nieuwste klus van deze Hepta-groep is een antiekwinkel waar vreemde zaken gebeuren. Maar wat een zaak lijkt als alle andere wordt de moeilijkste van hun leven als hun leider, pater Pilón, spoorloos verdwijnt. 

Vrijdag 14 april

Fuga de reinas op Netflix

Vier Mexicaanse vriendinnen zijn als sinds ze elkaar op de middelbare school leerden kennen van plan om samen een roadtrip te maken, Nu het daar eindelijk van komt, botsen ze in deze dolle actiecomedy op onverwachte zaken. Soms zelfs letterlijk. 

Vrijdag 14 april

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die op Netflix

De populaire serie The Last Kingdom bracht de strijd van de Engelse koninkrijken tegen de Deense veroveraars op een spectaculaire manier tot leven. De historische romanreeks 'The Saxon Stories' van Bernard Cornwell vormde de inspiratie voor vijf seizoenen, die in 2020 werden afgerond. De fans van de serie krijgen op Netflix nog een toegift, want de film Seven Kings Must Die pakt de draad weer op na de dood van koning Edward. Uthred (Alexander Dreymon) neemt nog één keer de wapens op om de strijdende partijen samen te smeden tot een verenigd Engeland.

Vrijdag 14 april

Bring Back Alice op HBO Max

Als de populaire influencer Alice verdwijnt, zijn haar volgers in shock. Na een intensieve zoektocht wordt er een jaar na de verdwijning onder mysterieuze omstandigheden een tiener aangetroffen. Helaas kan het internetidool zich niets meer herinneren over wat er is gebeurd. In de periode daarna puzzelt ze stukje voor stukje de verloren tijd in elkaar. Dan blijkt Alice niet de enige verdwenen tiener te zijn in deze geheimzinnige Poolse thrillerserie.

Vrijdag 14 april

The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 5 op Prime Video

The Marvelous Mrs. Maisel volgt de belevenissen van Midge Maisel (Rachel Brosnahan), die het probeert te maken als comédienne in het Amerika van de jaren zestig. De serie haalde een stroom aan prijzen binnen voor Prime Video, maar met het vijfde seizoen valt het doek voor Mrs. Maisel. In het vorige seizoen van de serie was Midge op een dieptepunt in haar carrière. Ze trad op als ceremoniemeester in een aftandse stripclub, tot afgrijzen van haar familie. Na een peptalk van collega en vriend Lenny Bruce (Luke Kirby) lijkt ze haar leven een nieuwe draai te geven en richt ze haar vizier op televisie en een optreden in de Gordon Ford Show.

Zondag 16 april

Special Forces VIPS: Wie durft wint seizoen 3 op Videoland

Het wordt weer gruwelijk afzien voor de deelnemers van Special Forces VIPS. Wederom wordt niemand gespaard en gaat het er hard aan toe in het nieuwe seizoen van het programma. Naast onder meer zangeres Raffaëla Paton, actrice Anouk Maas en voormalig professioneel wielrenner Michael Boogerd doet ook een aantal onbekende Nederlanders mee. In totaal veertien rekruten worden gedwongen hun grenzen mijlenver te verleggen. Ze doen mee aan de zwaarste training van Nederland en overwinnen hun grootste angsten.

Maandag 17 april

100 Foot Wave seizoen 2 op HBO Max

Surflegende Garrett McNamara, zijn bekende vrienden en enkele nieuwkomers gaan weer tot het uiterste in dit tweede seizoen van de surfserie. Intieme interviews met de surfers worden weer afgewisseld met spectaculaire beelden van metershoge golven.

Maandag 17 april

Para - We Are King seizoen 2 op HBO Max

De vriendinnen Hajra , Rasaq, Fanta en Jazz zijn opgegroeid op de straten van Berlijn en dromen van een beter leven. In dit tweede seizoen van Para - We Are King hopen ze met een nieuw idee in korte tijd veel geld te verdienen. Daarbij wordt hun vriendschap wel zwaar op de proef gesteld.

Maandag 17 april

Barry seizoen 4 op HBO Max

In het vierde seizoen van Barry treffen we de sympathieke huurmoordenaar in de gevangenis. Daar is hij niet van plan te blijven, want hij heeft nog heel wat losse eindjes die hij wil afwerken. Deze bejubelde serie met Bill Hader is seizoen na seizoen beter, vreemder en duisterder geworden, en bereikt de komende weken zijn grote finale.

The Marvelous Mrs. Maisel

Komedie | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

Actie | film | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie