Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix

Series | 2 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De klapper van de week op Netflix is natuurlijk het zesde en laatste seizoen van Lucifer. Maar er zijn nog meer leuke series, documentaires en twee spannende films om het weekend mee te beginnen.

Maandag 6 september

Countdown: Inspiration4 Mission to Space

De bijzondere documentaireserie Countdown: Inspiration4 Mission to Space volgt de vlucht van Inspiration4, een ruimtemissie die vier burgerastronauten in een baan om de aarde brengt. De astronauten worden de komende tijd op Netflix gevolgd in een aantal afleveringen in de aanloop naar de lancering, gevolgd door een langere documentaire direct nadat de missie is voltooid. De lancering zelf staat gepland voor 15 september.

Dinsdag 7 september

On the Verge

Elisabeth Shue, Julie Delpy, Sarah Jones en Alexia Landeau spelen vier totaal verschillende vriendinnen in Los Angeles. De een is kokkin, de ander single, de derde een erfgename en de vierde werkloos. Allemaal verkeren ze een beetje in een midlifecrisis, maar ze proberen er het beste van te maken. Dit project van hoofdrolspeelster, regisseur en scenarist Julie Delpy zet voor de verandering vrouwen van middelbare leeftijd centraal.

 

Woensdag 8 september

Vinterviken

John-John en Elisabeth, twee tieners uit totaal verschillende milieus en culturen, beginnen het nieuwe schooljaar op dezelfde middelbare school in Stockholm. Ze worden verliefd en beginnen een romance, maar heeft deze wel enige kans van slagen gezien hun achtergronden? Het boek 'Vinterviken' van de Zweedse schrijver Mats Wahl werd in 1996 al eens verfilmd, maar krijgt een update op Netflix.

Zet Vinterviken op je kijklijst

 

Woensdag 8 september

Into the Night - seizoen 2

In het eerste seizoen van de Belgische Netflix-serie Into the Night gebeurde er iets onverklaarbaars, waardoor de zon veranderde in een dodelijke kracht. Een groep passagiers op een nachtvlucht weet uit de zon te blijven en vindt een schuilplaats op een legerbunker in Bulgarije. In het tweede seizoen zullen ze moeten samenwerken om te overleven en proberen ze de Global Seed Vault in Noorwegen te bereiken, waar een grote voorraad aan zaden ligt opgeslagen. De internationale cast van de serie wordt dit seizoen aangevuld met de Nederlandse acteur Coen Bril.

Zet Into the Night op je kijklijst

 

Donderdag 9 september

Les femmes et l'assassin

De Franse seriemoordenaar Guy Georges martelde, verkrachtte en vermoordde zijn slachtoffers, voornamelijk jonge vrouwen. De 'Beast of Bastille' was het doelwit van de grootste klopjacht uit de Franse geschiedenis. Les femmes et l'assassin vertelt hoe een politiechef en de moeder van een slachtoffer de handen ineen sloegen om de moordenaar te vangen.

Donderdag 9 september

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Activist Malcolm X en bokser Muhammad Ali leerden elkaar bij toeval kennen en kregen een bijzondere band. De documentaire Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali, gebaseerd op het gelijknamige boek van Randy Roberts en Johnny Smith, vertelt het verhaal van hun vriendschap en de ruzie die daar een einde aan maakte. 

Zet Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali op je kijklijst

Vrijdag 10 september

Kate

De getrainde huurmoordenaar Kate (Mary Elizabeth Winstead) knap vuile klusjes op in Tokio. Als ze wordt vergiftigd door een machtige man binnen de Yakuza, heeft ze nog minder dan een dag te leven. Ze besluit haar tijd goed te gebruiken en wraak te nemen. Op haar gewelddadige klopjacht door de stad krijgt ze gezelschap van de dochter van een van haar slachtoffers. Ook de Nederlandse acteur Michiel Huisman is te zien in deze actiethriller.

Zet Kate op je kijklijst

Vrijdag 10 september

Prey

In deze Duitse thriller beginnen vijf vrienden aan een trektocht door de natuur. Hun uitstapje verandert in een zenuwslopende strijd om te overleven als een mysterieuze schutter de jacht opent op het vijftal. Wie heeft het op hen voorzien, en waarom?

 

Vrijdag 10 september

Lucifer - seizoen 6

Het langverwachte laatste seizoen van Lucifer kwam eigenlijk toch nog onverwacht vlot. Volgens de makers geeft het zesde seizoen de gelegenheid om dieper in de personages te duiken en uit te leggen waarom ze zijn waar ze zijn. Lucifer Morningstar staat in dit seizoen op het punt God te worden, maar voordat gebeurt, moet hij eerst nog het een en ander op aarde regelen.

Zet Lucifer op je kijklijst