Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix pakt komende week weer uit met een fijne mix van nieuwe series en films. Naast actie, humor en drama zijn er dit keer ook twee pakkende documentaires die je aandacht verdienen.

 

Woensdag 7 april

Snabba cash

Na drie bioscoopfilms werd het boek 'Snabba cash' van de Zweedse misdaadschrijver Jens Lapidus ook bewerkt tot een gloednieuwe Netflix-serie. De alleenstaande moeder Leya (Evin Ahmad) heeft grote ambities en is op zoek naar snel geld. Ze ontdekt dat dit in de Zweedse onderwereld veel gemakkelijker te krijgen is dan op de legale manier, maar natuurlijk komt dat met een prijs. 

Zet Snabba cash op je kijklijst

 

This Is a Robbery: The World's Biggest Art Heist

Sinds kunstdieven in 1990 toesloegen in het Stewart Gardner Museum in Boston hangen er dertien lege lijsten in de zalen van het gebouw. De overvallers gingen ervandoor met werken van Vermeer, Rembrandt en Manet met een totale waarde van 450 miljoen euro. Deze vierdelige documentaire reconstrueert de spectaculaire kunstroof , en stelt de vraag waar de buit gebleven is.

Vrijdag 9 april

Thunder Force

Heeft de wereld behoefte aan nog meer superhelden? Netflix denkt van wel, en lanceert in de film Thunder Force twee misdaadbestrijders met een maatje meer. Wetenschapper Emily (Octavia Spencer) experimenteert met manieren om gewone mensen te voorzien van superkrachten. Haar beste vriendin Lydia (Melissa McCarthy) wordt tijdens een bezoekje aan het lab onbedoeld proefkonijn. De gevolgen zie je vanaf komende vrijdag. 

Zet Thunder Force op je kijklijst

Night in Paradise

De Zuid-Koreaanse crimineel Tae-goo wil uit de misdaad stappen, maar zijn bende laat hem niet zomaar gaan. Ze vermoorden zijn zus en zijn neefje, waarop Tae-goo op de vlucht slaat. Hij houdt zich schuil op het eiland Jeju, waar hij Jae-yeon ontmoet, een terminaal zieke vrouw. Deze gangsterfilm presenteert een vakkundig gemaakte mix van actie, spanning, humor en drama.

Woensdag 14 april 

Love and Monsters

Zeven jaar nadat de mensheid door gemuteerde monsterdieren onder de voet is gelopen, wonen de overlevenden teruggetrokken in ondergrondse schuilplaatsen. Joel (Dylan O'Brien) besluit in deze gevaarlijke wereld op zoek te gaan naar zijn vlam Aimee (Jessica Henwick), en wordt onderweg geholpen door een professionele monsterjager (Michael Rooker). Love and Monsters was bedoeld voor de bioscoop, maar door de coronacrisis ging Netflix ermee aan de haal.

Zet Love and Monsters op je kijklijst

Dad Stop Embarrassing Me!

Voor deze nieuwe sitcom baseerde Jamie Foxx zich op zijn eigen ervaringen als vader. De hoofdrol wordt gespeeld door Foxx zelf, die daarnaast te zien is als enkele andere personages. Gelukkig is de rol van dochter naar iemand anders gegaan: de jonge actrice Kyla-Drew. Het is een dolle comedyserie oude stijl geworden, inclusief lachband.

Zet Dad Stop Embarrassing Me! op je kijklijst

Why Did You Kill Me?

Voor liefhebbers van true crime heeft Netflix weer een fijne. De documentairefilm Why Did You Kill Me? vertelt het verhaal van de moord op Crystal Theobald, een 24-jarige moeder uit Californië die werd neergeschoten door bendeleden. Haar moeder Belinda Lane (foto) zag het gebeuren. Ze besloot niet te rusten voordat ze de daders zou vinden en begon een speurtocht op social media.