Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het zijn vooral films waarmee Netflix deze week onze aandacht trekt. Zo is er de langverwachte thriller The Woman in the Window en zien we eindelijk onze favoriete drugsdealer weer in Ferry.

Dinsdag 11 mei

Money Explained

Geld: we gebruiken het elke dag, maar eigenlijk snappen we er akelig weinig van. Waarom hebben papieren bankbiljetten een waarde? Hoe werkt een lening, een hypotheek en een creditcard? Wat is staatsschuld, inflatie en beleggen? En dan hebben we het nog niet eens over Bitcoin. De nieuwe Netflix-serie Money, Explained legt financiële zaken haarfijn uit met verhelderende animaties.

Woensdag 12 mei

Oxygene

Als Elizabeth bij kennis komt, bevindt ze zich een een afgesloten cryokamer en kan ze zich niet herinneren hoe ze daar is beland. Ze moet uitvinden wat er aan de hand is om te ontsnappen voordat haar zuurstof op is. Met behulp van de spraakgestuurde computer MILO graaft ze in haar geheugen. Mélanie Laurent speelt de hoofdrol in deze adembenemende Franse thriller.

Zet Oxygene op je kijklijst

The Upshaws

De klassieke sitcom met een huiskamerdecor en een lachband lijkt een comeback te maken op Netflix. Na Dad Stop Embarrassing Me kunnen we vanaf deze week kijken naar The Upshaws, de belevenissen van een zwart arbeidersgezin in Indiana. Wanda Sykes is een van de bedenkers en speelt de hoofdrol van Lucretia.

El baile de los 41

Deze historische dramafilm vertelt over een spraakmakend schandaal uit de Mexicaanse societykringen van 1901. Als de politie op een feestje 41 homoseksuele mannen arresteert - waarvan een groot aantal in vrouwenkleren - staat de pers te popelen om er uitgebreid verslag van te doen. De regering wil de zaak echter in de doofpot houden, want onder de gearresteerden zijn mensen uit de hoogste sociale kringen.

Vrijdag 14 mei

Ferry

Hoe is Ferry Bouman de meedogenloze drugsdealer geworden die we leerden kennen in het eerste seizoen van Undercover? Het geliefde personage krijgt een 'origin story' in de Netflix-film Ferry. Het verhaal speelt in 2006, dus ruim voor het eerste Undercover-seizoen. Ferry (Frank Lammers) werkt dan nog voor een Amsterdamse hasjbaron, die hem naar Brabant stuurt om een klusje op te knappen. In zijn geboortestreek wordt Ferry geconfronteerd met zijn verleden en familie, maar hij ontmoet er ook zijn latere vriendin Danielle (Elise Schaap).

Zet Ferry op je kijklijst

Halston

In een vijfdelige miniserie geeft Ewan McGregor gestalte aan de Amerikaanse modeontwerper Halston, die in de jaren zeventig een internationale beroemdheid werd. Halston werd bekend dankzij zijn elegante minimalistische ontwerpen, maar ook door zijn uitbundige levensstijl en vriendschappen met sterren als Liza Minnelli en Andy Warhol. Halston werd mede geproduceerd door Ryan Murphy (Ratched, The Prom) als onderdeel van zijn miljoenendeal met Netflix.

Zet Halston op je kijklijst

The Woman in the Window

Anna Fox (Amy Adams) leidt haar leven vrijwel helemaal binnen de muren van haar appartement. Niet vanwege een lockdown, maar door haar verlammende pleinvrees. Ze doodt haar tijd met films, veel wijn en het begluren van haar buren. Als ze op een avond in een van de buurhuizen iets schokkends ziet, begint ze ernstig aan zichzelf te twijfelen. The Woman in the Window vertelt een spannend verhaal, gebaseerd op de bestseller van de Amerikaanse schrijver A.J. Finn.

Zet The Woman in the Window op je kijklijst

I Am All Girls

In deze Zuid-Afrikaanse actiethriller jagen twee vrouwelijke detectives (gespeeld door Erica Wessels en Hlubi Mboya) op een internationale bende kindersmokkelaars. Een seriemoordenaar lijkt het te hebben voorzien op hetzelfde doelwit. Het spoor leidt naar enkele machtige politici.

Zet I Am All Girls op je kijklijst

Dinsdag 18 mei

The Racer

We zien niet zo heel veel Ierse titels voorbij komen op Netflix. In dit comedydrama maakt de onopvallende wielrenner Dom Chabol (Louis Talpe) opeens kans op een prominente positie in een team dat deelneemt aan de Tour de France.

Zet The Racer op mijn kijklijst