Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Videoland, HBO MAX, Prime Video en Apple TV+

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Je kunt deze week kijken naar het tweede seizoen van The White Lotus op HBO MAX, naar de docuserie over Daley Blind op Videoland en naar Causeway, de nieuwe film van Jennifer Lawrence op Apple TV+. Oh ja, Harry Styles is ook van de partij in My Policeman.

Maandag 31 oktober 

The White Lotus seizoen 2 op HBO MAX

Een nieuwe lading rijke gasten arriveert in een resort van The White Lotus. Ditmaal is Sicilië de plaats van handeling en ook dit jaar vindt er weer een moord plaats. Meerdere zelfs. hoofdrollen worden dit seizoen gespeeld door Jennifer Coolidge (het enige bekende gezicht van seizoen 1). Daarnaast spelen F. Murray Abraham, Adam DiMarco, Tom Hollander en Haley Lu Richardson grote rollen. 

Maandag 31 oktober

Inside Man op Netflix

Spannende vierdelige BBC-dramaserie Inside Man met David Tennant en Stanley Tucci. De reeks gaat o.a. over een gevangene in de dodencel in de Verenigde Staten. De andere drie hoofdpersonen zijn een geestelijke in een rustig Engels dorpje, een journaliste en een wiskundeleraar die allemaal verstrikt raken in een moordmysterie. De man in de dodencel is een Amerikaanse jurist (Stanley Tucci) die vastzit voor de moord op zijn vrouw. Terwijl hij wacht op zijn executie gaat hij op zoek naar boetedoening. Hij helpt een journaliste (Lydia West) met de vermissing van haar vriendin. De geestelijke Harry Watling (David Tennant) haalt intussen de bijleslerares (Dolly Wells) van zijn zoon van het station en dan gebeuren er rare dingen. 

Dinsdag 1 november 

Daley Blind: Nooit meer Stilstaan op Videoland

De voetbalcarrière van Daley Blind kent vele hoogtepunten, maar natuurlijk ook een aantal dieptepunten. In de tweedelige Videoland docu Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan geeft de voetballer een kijkje in zijn indrukwekkende carrière. Voor de Ajax-speler is zijn eerste hartstilstand in 2019 zijn zwaarste dieptepunt. Daley werd voor de docu anderhalf jaar na het laatste incident met zijn hart gevolgd. Hij blikt ook terug op zijn carrière. Waaronder de pieken en dalen bij Ajax, zijn tijd bij Manchester United en FC Groningen. Maar ook zijn tijd bij Oranje waar hij onder leiding van zijn vader speelde.

Dinsdag 1 november

Niks te Melden op Videoland

De serie vertelt het verhaal van agenten die wachten op actie die nooit komt. Zo spelen Henry van Loon en Stefan de Walle twee politiemannen op patrouille die niets anders te doen hebben dan met elkaar praten. Jelka van Houten en Eva Laurenssen bemannen een politiemeldkamer zonder meldingen. Dat laatste komt omdat criminele Theo Maassen, André Dongelmans en Jim Deddes juist opvallend veel moeite doen niet op te vallen.

Dinsdag 1 november

Young Royals seizoen 2 op Netflix

Prins Wilhelm (Edvin Ryding) kreeg het zwaar te verduren in seizoen 1 van Young Royals. Het ging uit met zijn vriendje Simon en er lekte een sekstape uit met hem in een glansrol. Wilhelm is dan ook klaar voor wraak. Wraak op zijn neef August, die de sekstape in kwestie lekte. August heeft daar trouwens wel spijt van, maar de kroonprins neemt, zoals we in de video zien, geen genoegen met een simpele verontschuldiging. Wilhelm is erop uit om het leven van zijn neef tot een hel te maken. Hij hoopt daarmee ook het vertrouwen van Simon terug te winnen. Maar in plaats daarvan brengt hij zijn eigen monarchie in gevaar.

Dinsdag 1 november

The Takeover op Netflix

Als de ethische hacker Mel Bandison (Holly) een datalek onschadelijk maakt bij een hightech zelfrijdende bus, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Opeens staat Mels leven op z’n kop. Ze wordt achtervolgd door criminelen, maar daarna ook door de politie omdat er een deepfake video opduikt waarop ze een moord pleegt. Mel kan niet meer naar huis en wordt gezocht in een stad waar op elke straathoek een camera hangt. Ze duikt onder bij Thomas Deen (Géza Weiz), een mislukte blind date van een tijdje terug.

Dinsdag 1 november 

Gladbeck op Netflix

In augustus 1988 hielden twee gewapende bankovervallers heel Duitsland bezig. Dieter Degowski en Hans-Jürgen Rösner namen een aantal mensen in gijzeling met wie ze gedurende twee dagen lang in een gekaapte lijnbus door Duitsland en Nederland vluchtten. En de heren gaven ook nog interviews aan de pers terwijl de politie geen idee had wat het met de zaak aanmoest. Dat klinkt lolliger dan het is. Uiteindelijk kwamen twee gijzelaars en een politieman om het leven bij alle gebeurtenissen. Daarna barstte in Duitsland een discussie los over de rol van de sensatiepers en die van de politie.

Donderdag 3 november 

The Last Movie Stars op HBO MAX

Zesdelige documentaireserie over filmsterren Paul Newman en Joanne Woodward die 50 jaar getrouwd zouden blijven. Regisseur Ethan Hawke laat acteurs als George Clooney en Laura Linney de woorden van het koppel voorlezen die ooit bedoeld waren voor een autobiografie. En we zijn veel beelden uit films en interviews. 

Donderdag 3 november 

Low Country: The Murdaugh Dynasty op HBO MAX

Deze driedelige true crime-serie draait om een van de meest prominente families in de staat South Carolina. Advocaat Alex Murdaugh wordt ervan verdacht zijn 21-jarige zoon Paul en zijn echtgenote Maggie dood te hebben geschoten op 7 juni 2021. Murdaugh zelf zegt onschuldig te zijn en moet begin volgend jaar voor de rechter komen. Verschillende maanden na de moorden, werd Murdaugh uit zijn eigen advocatenkantoor gewipt omdat hij miljoenen dollars van cliënten in zijn eigen zak had gestoken. En er zijn nog veel meer verwikkelingen in dit ongelooflijke verhaal.

Donderdag 3 november

Blockbuster op Netflix

Het allerlaatste Blockbuster-filiaal (een plek waar je videobanden kon huren) is het wat treurige decor van een vrolijke Netflix-serie van Vanessa Ramos, een van de schrijvers van Superstore en Brooklyn Nine-Nine. De hoofdrol in de tiendelige serie Blockbuster wordt gespeeld door Randall Park, die je waarschijnlijk kent als agent Jimmy Woo uit de Ant-Man films.

Donderdag 3 november 

Killer Sally op Netflix

Bodybuildster Sally McNeil schoot op Valentijnsdag 1995 haar eveneens bodybuildende echtgenoot Ray McNeil dood. Sally kreeg een gevangenisstraf van 19 jaar voor de moord en kwam pas recentelijk vrij. Zij en haar zoon werken allebei mee aan de docuserie, net als vrienden van het stel en de officier van justitie en advocaten. De Netflix-reeks moet duidelijk maken waarom Sally op 14 februari 1995 een geweer pakte en haar man doodschoot. 

Donderdag 3 november

Marokkaanse Bruiloft op Netflix

De hoofdrol in deze romantische komedie is voor Soumaya Ahouaoui die als Yasmine net is afgestudeerd als advocate. Dat is een hele prestatie, maar de familie van Yasmine vindt het vooral belangrijk dat ze in het huwelijksbootje stapt met een Marokkaanse man. Dat valt nog niet mee. Haar eerste date mislukt volledig, maar de rijke, gladde plastisch chirurg Ibrahim (Nabil Aoulad Ayad) lijkt potentie te hebben. De familie begint zelf al aan de voorbereiding van de trouwerij. Maar Yasmin twijfelt wanneer ze de rustige garagehouder Samir (Walid Benmbarik) ontmoet.

Vrijdag 4 november

Selena Gomez: My Mind & Me op Apple TV+

Zangeres en actrice Selena Gomez is bipolair en vertelt daar in deze documentaire alle over haar bipolaire stoornis.

Vrijdag 4 november 

Causeway op Apple TV+

Lynsey (Jennifer Lawrence) werkt als technicus in het Amerikaanse leger en wordt uitgestuurd naar Afghanistan, waar ze een hersenbeschadiging oploopt door een bermbom. In een langzaam en pijnlijk herstelproces moet ze opnieuw leren lopen en haar geheugen bij elkaar puzzelen. Daarmee is Lynsey er echter nog niet, want na haar terugkeer naar haar ouderlijk huis New Orleans staat haar daar nog een confrontatie te wachten met onverwerkte trauma's uit haar kinderjaren.

Vrijdag 4 november 

The Mosquito Coast seizoen 2 op Apple TV+

Justin Theroux en Melissa George spelen de hoofdrollen in deze serie over uitvinder Allie Fox die op de vlucht is voor de Amerikaanse regering, drugskartels en huurmoordenaars. In seizoen 2 trekt de familie Fox de jungle van Guatemala in naar een leefgemeenschap met allemaal vluchtelingen.

Vrijdag 4 november 

My Policeman op Prime Video

Singer-songwriter en idool Harry Styles is te zien als de jonge politieagent Tom, die samen met lerares Marion (Emma Corrin) en museumconservator Patrick (David Dawson) een reis maakt door het Groot-Brittannië van de jaren vijftig. Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Bethan Roberts, wordt verteld in twee tijdlijnen. In de jaren negentig worden Tom, Marion en Patrick gespeeld door Linus Roache, Gina McKee en Rupert Everett. Verboden liefde, spijt en verlangen zijn de grote thema's in dit romantische drama.

Vrijdag 4 november

Manifest seizoen 4 op Netflix

Twee haar na de brute moord op Grace door Angelina ligt het leven van de familie Stone nog steeds in puin. Ben rouwt nog immer om zijn vrouw en zoekt zijn ontvoerde dochter Eden. En terwijl de 'death date' (dat is de datum waarom veel weder opgestane passagiers opnieuw zullen overlijden) dichterbij komt, arriveert een mysterieuze passagier met een pakje voor Cal dat alles wat ze weten over Vlucht 828 verandert en de sleutel tot de oplossing van de 'Callings' zal worden.

Vrijdag 4 november 

Enola Holmes 2 op Netflix

In de eerste film speurde Enola haar moeder op en dat ging zo goed dat ze besluit haar eigen detectivebureau op te zetten, net als Sherlock (Henry Cavill). Maar in de praktijk blijkt dat niet veel mensen jonge meisje willen inhuren. Net wanneer Enola de handdoek in de ring wil gooien, wordt ze ingehuurd door een jong meisje dat haar zusje zoekt. Die zaak lijkt op het eerste gezicht simpel, maar Enola zit al snel tot haar nek in de moeilijkheden en dan zit er niets anders op dan haar vrienden en grote broer om hulp te vragen. 

Vrijdag 4 november 

El Secreto de la Familia Greco op Netflix

Begin jaren tachtig ontvoerde en vermoordde het Argentijnse gezin Puccio verschillende mensen. De Mexicaanse serie El Secreto de la Familia Greco is gebaseerd op die gebeurtenissen. Alleen heeft het gezin nu Greco als achternaam en speelt de serie zich af in het Mexico van de jaren tachtig. Alleen heeft het gezin nu Greco als achternaam en speelt de serie zich af in het Mexico van de jaren tachtig. 

Vrijdag 4 november 

Orgasm Inc.: The Story of OneTaste op Netflix

Netflix heeft een neusje voor idiote verhalen als het gaat om true crime-documentaires en Orgasm Inc.: The Story of OneTaste lijkt precies in dat rijtje te passen. OneTaste is een Amerikaans seks wellness-bedrijf, opgericht door Robert Kandell en Nicole Daedone dat meditatiecursussen in orgasme aanbood.
Maar toen klanten van het bedrijf naar voren traden met verontrustende verhalen bleek OneTaste te zijn uitgegroeid tot een crimineel bedrijf dat nu wordt beschuldigd van mensenhandel, prostitutie en overtredingen van de arbeidstijdenwet.

The White Lotus

Komedie | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Causeway

Drama | film | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie