Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Videoland, Disney+, SkyShowtime, Apple TV+, Viaplay en Prime Video

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

Sylvester Stallone speelt in Tulsa King zijn eerste tv-rol ooit en Steve Carrell is in The Patient een psycholoog die te maken krijgt met een wel heel gevaarlijke cliënt. Op Disney+ begint het magische Willow. En d'r is nog veel meer.

Maandag 28 november 

Tulsa King op SkyShowtime

de New Yorkse maffia-baas Dwight ‘The General’ Manfredi (Stallone) op het moment dat hij na 25 jaar uit de gevangenis wordt vrijgelaten en zonder pardon door zijn baas wordt verbannen naar Tulsa, Oklahoma. Dwight krijgt in de gaten dat zijn maffiafamilie misschien niet het beste met hem voor heeft en hij verzamelt een nieuwe crew bestaande uit de meest onwaarschijnlijke personages om zich heen. Met hen richt hij een nieuw crimineel imperium op, maar dan op een plek waar hij nooit had gedacht te eindigen. De eerste reacties op Tulsa King zijn hartstikke positief dus dat belooft veel goeds. 

Dinsdag 29 november

The Texas Killing Fields op Netflix

Tussen 1970 en 2006 werden op een stuk grond langs de snelweg tussen Galveston en Houston maar liefst dertig dode mensen aangetroffen. In veel gevallen ging het om jonge vrouwen, en de meeste moorden werden nooit opgelost. Wat is hier aan de hand? Kan dit het werk zijn van een seriemoordenaar? Of misschien zelfs meer dan één? Een akelig idee is ook dat er in de omgeving veel jonge vrouwen zijn verdwenen die nooit werden teruggevonden. Na The Vanishing at the Cecil Hotel en The Times Square Killer is The Texas Killing Fields de derde zaak die aan bod komt in Crime Scene.

Woensdag 30 november

Willow op Disney+

Willow is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988 met waarin de kleine Warwick Davis als de eenvoudige boer en wannabe tovenaar Willow Ufgood een onwaarschijnlijke held werd door een baby te beschermen tegen de  boze koningin/heks Bavmorda. Zij was ervan overtuigd dat de baby haar ondergang zal worden en wilde het arme kind zo snel mogelijk een kopje kleiner laten maken. Val Kilmer en Joanne Whalley speelden de andere hoofdrollen. Warwick Davis keert terug als Willow Ufgood omdat zijn magie wederom nodig is. Samen met een groep medestanders begint hij aan een reis, ver van huis om de wereld te redden. 

Woensdag 30 november 

The Patient op Disney+

Therapeut Alan Strauss (Steve Carrell) wordt op een dag wakker in een kelder, vastgeketend aan een bed. Hij is gegijzeld door een van zijn patiënten (Domnhall Gleason) die meteen maar bekent dat hij een seriemoordenaar is die Strauss niet vrij wil laten totdat deze hem geneest van zijn moordzuchtige neigingen. En dat legt nogal wat druk op de arme therapeut.

Woensdag 30 november

Rasti Rostelli: The Show Must Go On op Videoland

Documentaire over de beroemde hypnotiseur die er weer bovenop kwam nadat hij in 2015 een student in zijn kin schoot tijdens een van zijn shows. Onlangs begon hij met een nieuwe tour en hij leidt een nieuwe generatie hynotiseurs op om het stokje van hem over te nemen. Hoe dat eraan toegaat, zien we in de Videoland-documentaire. 

Woensdag 30 november

Un Hombre de Acción op Netflix

De Spaanse film Un Hombre de Acción gaat over het leven van Lucio Urtibia die als protest tegen de staat en grootgrondbezitters banken overviel en reischeques vervalste. Lucio deed zijn beste werk in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw toen hij een ingenieuze vervalsingsoperatie uitvoerde in Parijs. Lucio slaagde erin een enorme hoeveelheid geld te bemachtigen door reischeques te vervalsen. Un Hombre de Acción (in het Engels A Man of Action) beslaat vijf decennia, van de jaren 40 tot de jaren 80. Lucio begint als metselaar maar groeit uit tot bankovervaller voor de revolutionaire zaak. Daar stopt hij mee omdat hij bang is bankmedewerkers schade toe te brengen.

Woensdag 30 november

Take Your Pills: Xanax op Netflix

Wat een geneesmiddel is voor sommigen, is een vloek voor anderen. In deze onthullende documentaire worden vaak voorgeschreven angstremmers onderzocht door patiënten en experts.

Donderdag 1 december

De Bierkalender: Aftellen naar Kerst op Viaplay

In de studioshow De Bierkalender: Aftellen naar Kerst zoeken Klaas van der Eerden, Horace Cohen en bierexpert Patrick Stoof het ideale biertje voor kerst. De heren testen elke aflevering een ander speciaal biertje. Daarnaast ontvangen ze gasten als Kluun, Orgel Joke, Margôt Ros en zelfs Sinterklaas. Of de Goedheiligman ook een biertje zal nuttigen, is nog niet bekend. Celebrity MasterChef-deelneemster Louise Schiffmacher zorgt intussen voor hapjes, de liveband speelt kerstliedjes terwijl Klaas, Horace en Patrick de grappigste kerstanekdotes met elkaar delen.

Donderdag 1 december

Troll op Netflix

Thor Uthaug is de regisseur van Tomb Raider uit 2018 en The Wave uit 2015. In de trailer is te zien dat palaeontologist Nora Tidemann een onderzoek begint nadat er iets lijkt te bewegen in de bergen van Dovre in Oost-Noorwegen. De regering wil graag een logische verklaring, maar Nora heeft al snel in de gaten dat er niets logisch is aan de kwestie. En dat wordt iedereen pijnlijk duidelijk wanneer een gigantische trol uit de berg tevoorschijn komt. Hij is niet blij en verwoest alles wat op zijn pad komt, terwijl hij snel dichterbij hoofdstad Oslo komt. En aan de trailer te zien is deze trol nog enger dan Godzilla of King Kong. Het heeft er alle schijn van dat Troll behalve vermaak ook een aanklacht is tegen hoe de mensheid met de wereld omgaat. De verwoestingsdrang van de trol in kwestie is een soort wraak van de natuur.

Donderdag 1 december

A Kindhearted Christmas op Netflix

A Kindhearted Christmas is weer zo'n ultra zoete kerstfilm waar de Amerikanen patent op hebben. De film is gemaakt door GAC Family, een zender waar ze ouderwetse familiewaarden hoog in het vaandel hebben staan. In A Kindhearted Christmas speelt Jennie Garth de wat eenzame Jamie. Ze is eigenaar van een klein toeristenbureautje maar sinds haar man overleed is Jamie niet meer de vrolijkste. Ze besluit zichzelf en haar dorpsgenoten op te beuren door anoniem cadeautjes te laten bezorgen aan mensen die wel iets extra's kunnen gebruiken. Dat zorgt ervoor dat het hele dorp in de kerststemming komt. Een romantische kerstfilm zonder romantiek stelt niet veel voor, vandaar dat Jamie ook nog een potentiële nieuwe liefde tegen het lijf loopt. 

Vrijdag 2 december

Slow Horses seizoen 2 op Apple TV+

De agenten van MI5-afdeling Slough House hebben in het verleden allemaal een blunder begaan. Dit is het domein van Jackson Lamb (Gary Oldman), die zijn Slough House omschrijft als "M-I-fucking useless". Hij geeft zijn agenten opzettelijk nutteloze rotklusjes in de hoop dat ze ontslag nemen. Maar in seizoen 1 maakten de agenten zich toch nuttig. 

Vrijdag 2 december 

Your Christmas or Mine op Prime Video

Romantische komedie met in de hoofdrol Asa Butterfield uit Sex Education. Hier speelt hij James, die voor kerst met de trein naar zijn familie reist. Zijn vriendin Hayley gaat op weg naar haar eigen familie, maar nadat ze afscheid van elkaar hebben genomen op het station krijgt James het lumineuze idee om zijn familie te laten zitten en in dezelfde trein als Haley te stappen om haar te verrassen. Omdat Haley net hetzelfde heeft gedaan, zijn ze beiden op weg naar elkaars familie. Omdat het enorm sneeuwt, zitten ze vast bij hun schoonfamilie. 

Vrijdag 2 december 

Scrooge: A Christmas Carol op Netflix

Op kerstavond krijgt de gierige Scrooge bezoek van drie geesten, die hem de kerstfeesten uit zijn verleden, het heden en de toekomst laten zien. Het verhaal is al vaak verfilmd, voor tv en bioscoop, als drama en als comedy, geanimeerd en met Muppets. Omdat er altijd nog wel een versie bij kan, maakte Netflix een nieuwe animatiefilm boordevol liedjes. De stemmen in Scrooge: A Christmas Carol worden verzorgd door bekende acteurs. Luke Evans doet de stem van Scrooge zelf, Jonathan Pryce is zijn overleden collega Jacob Marley en ook Olivia Coleman en Jessie Buckley zijn te horen in de animatiefilm. 

Vrijdag 2 december 

Firefly Lane seizoen 2 op Netflix

Hoe zat het ook alweer? Terwijl Tully een populaire talkshow-presentatrice werd, had boezemvriendin Kate een gezin en een man met wie ze in scheiding lag. Die man is Johnny Ryan, de producer van Tully. In de laatste aflevering van seizoen 1 hadden Kate en Tully ineens enorme ruzie waardoor ze niet meer met elkaar praatten. De reden van de ruzie kregen we niet te zien. Intussen raakte Johnny gewond bij een explosie in Irak waar hij als oorlogscorrespondent werkte. De eerste negen afleveringen van Firefly Lane seizoen 2 staan op 2 december op Netflix, de laatste afleveringen volgen ergens in 2023.

Lady Chatterley's Lover op Netflix

Constance Chatterley (Emma Corrin) zit gevangen in een liefdeloos huwelijk met generaal Sir Clifford Chatterley (Matthew Duckett). Wanneer hij gewond terugkeert uit de Eerste Wereldoorlog behandelt hij Constance als zijn verpleegster en voelt ze zich eenzaam. Maar wanneer ze Oliver Mellors (Jack O’Connell), de nieuwe jachtopziener ontmoet, ontwaakt er iets in Constance. Wat begint als een flirt ontaardt al snel in seksuele relatie die heel haar wereld op z'n kop zet. Naar het boek van H.D. Lawrence.

Vrijdag 2 december

Sr. op Netflix

Je kent natuurlijk Robert Downey Jr., de acteur die op iconische wijze gestalte gaf aan Iron Man. Maar ken je ook Robert Downey Sr., de vader van junior die ook carrière maakte in Hollywood? Robert Downey Sr. werkte in de jaren zestig en zeventig aan low budget undergroundfilms als acteur, maar ook als cameraman, regisseur en producent. Vaak werkte hij samen met zijn eerste vrouw, actrice Elsie Ann Ford, en hun kinderen Allyson en Robert Jr., die hun debuut maakten op 7- en 5-jarige leeftijd. In de documentaire Sr., schetst Robert Downey Jr. een liefdevol maar tegelijkertijd oneerbiedig portret van zijn vader, die vorig jaar overleed.

Vrijdag 2 december 

Warriors of Future op Netflix

In de Hongkongse actiefilm Warriors of Future is de aarde een kale, dorre plek, verwoest door vervuiling en klimaatverandering. Het wordt beter maar ook erger wanneer een enorme meteoriet op onze planeet knalt met daarin een buitenaardse klimop die de aarde reinigt maar verder alles op zijn pad doodt. Het is aan sterpiloot Tai Lai (Gu Tianle) en zijn team om een de plant met een genetische kogel kapot te maken. Dat mislukt en vervolgens treedt plan b in werking. Dat betekent dat 160.000 mensen zullen sterven, inclusief Tai Lai en zijn team. Baas en vriend Zheng Zhongsheng (Liu Qingyun) heeft drie uur om Tai Lai te vinden voordat het te laat is.

Vrijdag 2 december 

Hot Skull op Netflix

Turkse serie over een epidemie van waanzin die zich via taal en spraak verspreidt. Voormalige taalkundige Murat Siyavus blijkt de enige persoon te zijn die op mysterieuze wijze onaangetast is door deze ziekte. Opgejaagd door de meedogenloze Anti-Epidemic Institution, wordt Murat gedwongen de veilige zone te verlaten en te vluchten in de vlammen en ruïnes van de mysterieuze straten van Istanboel. Daar gaat hij op zoek naar het geheim van zijn "hete schedel" - een blijvend teken van de ziekte.

Zaterdag 3 december 

The Blacklist seizoen 9 Netflix

Nadat Ryan Eggold (Tom Keen), de echtgenoot van Elizabeth Keen (Megan Boone) vertrok en zij het op het einde van seizoen 8 ook voor gezien hield, zijn er in seizoen 9 nog maar een paar acteurs uit de originele cast over. James Spader (Raymond 'Red' Reddington), Diego Klattenhof (Donald Ressler) en Harry Lennix (Harold Cooper) blijven de serie voorlopig trouw. Dit seizoen gaat twee jaar na het vorige verder, wanneer de spoorloos verdwenen Red in actie komt om zijn oude vriend Dembe Zuma te helpen. Na dit seizoen is het ook nog niet voorbij met The Blacklist, er wordt al gewerkt aan een tiende seizoen. 

Tulsa King

Misdaad | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Your Christmas or Mine?

Komedie | film | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video