Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Videoland, Apple TV+, Disney+, Prime Video, HBO MAX, Viaplay en SkyShowtime

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Deze week gaan er zoveel nieuwe programma's in première dat het bijna niet bij te houden is. We noemen toch een paar hoogtepunten: Tetris en The Big Door Prize op Apple TV+, The Power op Prime Video, de eerste aflevering van Succession seizoen 4 op HBO MAX en de lang verwachte documentaire Kees Vliegt Uit op Videoland.

Maandag 27 maart 

Succession seizoen 4 op HBO MAX

Het laatste seizoen van deze geweldige serie over de steenrijke familie Roy. In het derde seizoen beleefde de machtsstrijd in Waystar Royco, het familiebedrijf van de familie Roy, een zinderend hoogtepunt. De grote baas Logan Roy (Brian Cox) zette zijn kinderen, die de erfenis al hoopten te verdelen, op een verrassende manier buitenspel. Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) en Kendall (Jeremy Strong) beraden zich in het laatste seizoen op een tegenzet, waarvoor ze in zee gaan met Logans zakelijke vijanden.

Dinsdag 28 maart 

Luizenmoeder - De Film op Netflix en Videoland

De film moet het doen zonder twee van de populairste personages, schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) en conciërge Volkert (Henry van Loon) maar gelukkig is juf Ank (Ilse Warringa) nog wel van de partij. Zij krijgt veel te stellen met de nieuwe schooldirecteur (Dragan Bakema) die van basisschool De Klimop een soort vesting wil maken. En dan zijn de ouders ook nog veeleisender dan voorheen.

Woensdag 29 maart 

The Big Door Prize op Apple TV+

In deze comedyserie wordt een dorpje opgeschrikt door de komst van een mysterieuze machine die de ware roeping van alle inwoners kan onthullen. En zo ziet de vrolijke, tevreden leraar Dusty Hubbard (Chris O’Dowd) zijn dorpsgenoten die eerst verplegers en winkelmanagers waren, ineens modellen of goochelaar worden. Ook Dusty's vrouw Cass (Gabrielle Dennis) gaat voor de bijl. Een ding is zeker, het leven van de inwoners van Deerfield zal nooit meer hetzelfde zijn. 

Woensdag 29 maart 

Kindred op Disney+

Wanneer Dana, een jonge zwarte vrouw en aankomend schrijfster, zich in deze serie wil vestigen in haar nieuwe huis, wordt ze heen en weer geslingerd door de tijd. Ze belandt op een 19e-eeuwse plantage en wordt geconfronteerd met geheimen waarvan ze niet wist dat ze in haar bloed zaten.

Woensdag 29 maart 

Wellmania op Netflix

Comédienne Celeste Barber speelt Liv Healy, een Australische foodblogger die een baan aangeboden krijgt als jurylid bij een Amerikaans kookprogramma. Een droombaan, maar voor haar verblijfsvergunning moet dit voormalige feestbeest door een medische keuring heen. Wanneer dat niet lukt, stort Live zich op een dieet van sport, yoga en groenten.

Woensdag 29 maart 

Unseen op Netflix

De Zuid-Afrikaanse Zenzi Mwale is een bescheiden en onopvallende schoonmaakster. Haar leven komt volledig op z'n kop te staan als haar man uit de gevangenis wordt vrijgelaten, maar vervolgens spoorloos verdwijnt. Als Zenzi naar hem op zoek gaat komt ze op het spoor van een misdaadsyndicaat en brengt ze een van de belangrijkste criminelen om het leven. Daarmee roept ze een boel ellende over zichzelf af.

Woensdag 29 maart 

Emergency: NYC op Netflix

Documentaireserie over de medewerkers van de Eerste Hulp in New York. Politiemensen, ambulancemedewerkers, artsen, ze komen allemaal aan bod. 

Donderdag 30 maart

Temptation Island: Love or Leave seizoen 4 op Videoland

Vier stellen gaan naar Mexico om daar onder begeleiding van Kaj Gorgels en Monica Geuze te kijken of hun relatie is bestand tegen verleidingen en er komt een secret koppel op de proppen. 

Donderdag 30 maart 

Unstable op Netflix

De excentrieke en narcistische vader Ellis Dragon staat aan het hoofd van een hightechbedrijf, maar dreigt na de dood van zijn vrouw helemaal door te draaien. Zijn verlegen zoon Jackson gaat voor hem werken, in de hoop zijn vader voor de ondergang te behoeden.  Dat klinkt misschien niet heel komisch, maar Unstable is toch echt een comedy. De hoofdrollen worden gespeeld door vader en zoon, Rob Lowe en John Owen Lowe. 

Donderdag 30 maart 

Zee van Tijd op Netflix

Lucas en Johanna waren ooit een gelukkig stel maar tijdens zeilreis die de trip van hun leven had moeten worden, verdween hun vijfjarige zoon Kai en dat verdriet zijn ze niet meer te boven gekomen. Johanna had een manier gevonden om haar verdriet te verwerken, Lucas bleef erin hangen. Inmiddels is het veertig jaar later en zijn Lucas en Johanna allang niet meer samen. Sallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat en zijn vader Gijs spelen de hoofdrollen. 

Donderdag 30 maart 

Big Mäck: Gangster und Gold op Netflix

De Duitse Donald Stellwag wordt in 1991 onschuldig veroordeeld voor een bankoverval en brengt jaren door in de gevangenis omdat een zogenaamde expert hem aan de hand van zijn oren identificeerde. Decennia later wordt hij verdacht van een goudroof en fraude, maar nu is het niet zo zeker of hij onschuldig is. De 200 kilo wegende Donald blijft volhouden van wel. 

Donderdag 30 maart 

Riverdale seizoen 7 op Netflix

Op het einde van seizoen 6 werd iedereen wakker in 1955, de dag nadat James Dean overleed. Archie, Betty en de rest zijn dus weer allemaal tieners en zitten op school. Archie heeft een relatie met Cheryl, Betty wil iets beginnen met Kevin en Veronica is een filmster. Jughead is de enige die zich het Riverdale van heden ten dage herinnert. Dit is het laatste seizoen van Riverdale

Donderdag 30 maart 

Cats op Netflix

Cats was een hele succesvolle musical, maar de filmversie uit 2019 is minder goed gelukt. De katten worden gespeeld door o.a. Idris Elba, Judi Dench, James Corden, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Ian McKellen en Taylor Swift. Een indrukwekkende cast maar dat is het enige dat goed is aan de film. Cats wordt zelfs beschouwd als een van de slechtste films ooit gemaakt. 

Vrijdag 31 maart 

Tetris op Apple TV+

In de jaren tachtig speelde iedereen het videospelletje Tetris. Degene die daar verantwoordelijk voor was? De Nederlander Henk Rogers. Taron Egerton speelt hem in de film Tetris. Toen Henk doorkreeg dat Tetris wel eens een enorme hit zou kunnen worden, reisde hij in de jaren tachtig naar de Sovjet Unie om de distributierechten te bemachtigen. Maar dat reisje viel niet in goede aarde bij de de KGB waardoor het een levensgevaarlijke missie zou worden.

Vrijdag 31 maart 

Prom Pact op Disney+

Buitenbeentje Mandy Yang wil maar een ding, naar de universiteit Harvard. Wanneer ze ontdekt dat ze op de wachtlijst staat, zit er maar een ding op, hulp vragen aan de populaire sportjongen Graham Lansing. Zijn vader heeft immers de juiste connecties binnen Harvard. Ze gaat Graham bijles geven en ontdekt zo dat deze jongen toch anders is dan ze altijd dacht. 

Vrijdag 31 maart 

The Power op Prime Video

In deze serie krijgen jonge vrouwen de superkracht om elektriciteit uit hun handen te genereren. Dat kan heel handig zijn, zeker wanneer je iemand wil elektrocuteren. En dat doen de dames dan ook volop. Het gevolg is een maatschappij waarin vrouwen plotseling meer macht hebben dan mannen. The Power is gebaseerd op het boek met dezelfde titel van Naomi Alderman uit 2017. Voormalig president Barack Obama noemde het destijds een van zijn favoriete boeken. Toni Colette speelt een van de hoofdrollen. 

Vrijdag 31 maart 

Rabbit Hole op SkyShowtime

Het is even geleden dat we Kiefer Sutherland in een tv-serie zagen, maar met de spionageserie Rabbit Hole op SkyShowtime maakt hij eindelijk zijn comeback. Sutherland speelt John Weir, een meester in bedrog in de wereld van bedrijfsspionage. Maar Weir wordt erin geluisd. Hij wordt beschuldigd van een moord die hij niet gepleegd heeft. De daders? Mensen met heel veel macht. Mensen die in staat zijn om hele volkeren te beïnvloeden en te controleren. Toch moet Weir het tegen ze opnemen wil hij het er zonder kleerscheuren vanaf brengen.

Vrijdag 31 maart 

Kelly op Prime Video

Kelly van der Veer werd ooit bekend dankzij Big Brother, ze was een van de eerste transvrouwen van Nederland op televisie en kreeg in die tijd nogal wat ellende over zich heen. Tegenwoordig werkt Kelly in de prostitutie. Prime Video maakte een documentaire waarin Kelly over haar ervaringen vertelt.

Vrijdag 31 maart 

Kill Boksoon op Netflix

Gil Bok Soon is de beste huurmoordenaar die het bedrijf, MK Ent., in huis heeft. Bok Soon maakt nooit fouten, ze raakt altijd haar doelwit. Of het nu via een bijl, een zwaard, touw of pistool is. Thuis bij haar vijftienjarige dochter heeft ze een stuk minder overwicht, maar dat terzijde. Wanneer ze twijfelt over de verlenging van haar contract, krijgt ze het aan de stok met haar baas, Cha Min Gyu (Sol Kyung Gu) die haar koste wat kost bij de zaak wil houden. Dat loopt volledig uit de hand, tot Bok Soon zelf een doelwit wordt.

Vrijdag 31 maart 

Murder Mystery 2 op Netflix

Vier jaar geleden losten Nick (Adam Sandler) en Audrey Spitz (Jennifer Aniston) een moord op en nu zijn ze full-time detectives met een eigen bureau. Het stel wordt uitgenodigd voor een bruiloft op het privé-eiland van hun vriend de Maharadja, maar wanneer Nick en Audrey ergens heen gaan, loopt het meestal niet zo goed af. In dit geval wordt de bruidegom ontvoerd voor losgeld. 

Vrijdag 31 maart 

Copycat Killer op Netflix

De Taiwanese hoofdstad Taipei wordt in de jaren negentig geteisterd door een seriemoordenaar die van tevoren zijn misdrijven aankondigt en daardoor een beroemdheid wordt. Wu Kang-ren speelt een officier van justitie, die belooft de zaak op te lossen. 

Zaterdag 1 april 

Munch op Viaplay

Portret van Edvard Munch, de Noorse kunstenaar die kunstwereld in de 19de en 20ste eeuw op zijn kop zette met o.a. zijn schilderij De Schreeuw. Privé maakte hij ook nogal wat mee. Hij raakte verslaafd, werd opgenomen in een psychiatrische instelling, moest zijn kunst beschermen tegen de nazi's en werd lang niet altijd begrepen. Munch wordt gespeeld door Alfred Ekker Strande. 

Zondag 2 april 

Kees Vliegt Uit op Videoland

In Kees Vliegt Uit, net als de vorige documentaire van de hand van regisseur Monique Nolte, zien we hoe er een huis voor de autistische Kees gevonden wordt en hoe hij voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Gelukkig zijn ouders Willem (92) en Henriette (89) er ook nog.

Zondag 2 april 

Krigsseileren/War Sailor op Netflix

Noorse tweedelige serie over Alfred (Kristoffer Joner), getrouwde schipper met een paar kinderen. Zijn beste vriend Sigbjørn (Pål Sverre Hagen) is ook een schipper. Wanneer het stel op zee is, breekt de Tweede Wereldoorlog uit en raken zij daarin verzeild wanneer ze worden gebombardeerd door de Duitsers. Slecht een handjevol van hen zal het overleven.

Zondag 2 april 

Max Verstappen: Anatomy of a Champion

Het afgelopen seizoen werd Max Verstappen, terwijl hij op weg was naar zijn tweede wereldtitel- gevolgd door de camera's van Viaplay. Ook zijn vrienden en familie komen aan het woord. 

Tetris

Biografie | film | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Succession

Drama | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie