Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Deze week nieuw op Netflix, Disney+ en Ziggo

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met een beetje mazzel heb je een vrije week voor de boeg. Lekker veel tijd dus om te tegoed te doen aan oliebollen én al het mooie kijkvoer dat Netflix, Disney+ en Ziggo voor je in petto hebben. Dit zijn de titels die je niet mag missen tijdens de laatste dagen van 2020 en de eerste van 2021.

Woensdag 30 december 

Equinox op Netflix

In 1999 ziet Astrid een schoolbus vol kinderen spoorloos verdwijnen. Ruim twintig jaar later wordt ze door nachtmerries opnieuw met haar herinneringen geconfronteerd. Als de enige overlevende van het drama overlijdt, besluit Astrid het mysterie tot op de bodem uit te zoeken. De zesdelige miniserie Equinox is gebaseerd op een gelijknamige Deense podcast. 
 
 
 
Donderdag 31 december

Chilling adventures of Sabrina part 4 op Netflix

De seizoenen van Chilling adventures of Sabrina zijn opgedeeld in twee delen, en nadat je in januari kon kijken naar de eerste helft van seizoen twee is het op de laatste dag van het jaar tijd voor de tweede helft, ofwel part 4. Sabrina's strijd tegen de Eldritch Terrors, die zijn losgelaten door Faustus Blackwood en die wel eens het einde van de wereld kunnen betekenen. Gelukkig krijgt de tienerheks weer steun van haar tantes Zelda en Hilda, haar neef Ambrose en vrienden Rosalind, Theo en Harvey. 
 
 
 

Vrijdag 1 januari 

Cobra Kai seizoen 3 op Netflix

Een week eerder dan oorspronkelijk aangekondigd presenteert Netflix seizoen drie van Cobra Kai, de serie die is gebaseerd op de Karate kid-films. Een vechtpartij op school heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen, en vooral voor Miguel, die in het ziekenhuis is beland. Ondertussen grijpt Kreese de kans om zijn leerlingen te beïnvloeden met zijn duistere denkbeelden. Leuk voor de fans: in seizoen drie maken Chozen en Kumiko uit de originele Karate kid-films hun opwachting.

Zet Cobra Kai op je kijklijst

Vrijdag 1 januari 

Modern family seizoen 11 op Netflix

Een van de leukste series van de laatste jaren komt tot een einde. Netflix zet het hele laatste seizoen op de eerste dag van 2021 online. Alle hoofdrolspelers uit het begin zijn er nog steeds bij: Jay Pritchett (Ed O'Neill) zijn vurige echtgenote Gloria (Sofia Vergara), haar zoon Manny (Rico Rodriguez). En natuurlijk dochter Claire Dunphy (Julie Bowen) die getrouwd is met de ster van de show met Phil (Ty Burrell), hun kinderen, en Jays zoon Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) met diens echtgenoot Cameron (Eric Stonestreet). 
 
 

Vrijdag 1 januari

Earth to Ned seizoen 2 op Disney+

Vrijdag is premièredag op Disney+, en de eerste januari is wat dat betreft geen uitzondering. Nadat Earth to Ned in september van start ging, is de serie in het nieuwe jaar terug met tien verse afleveringen. De serie van de Jim Henson Company (The Muppets) draait rond het buitenaardse wezen Ned, dat naar de aarde werd gestuurd om onze planeet te veroveren. Maar op aarde werd Ned al snel verliefd op de aardbewoners en hun cultuur, zodat hij besloot om de gastheer van zijn eigen talkshow te worden. In zijn ruimteschip interviewt hij bekende gasten.

Zaterdag 2 januari

Asphalt burning op Netflix 

De Noorse filmserie Børning is waanzinnig populair in eigen land. De eerste aflevering uit 2014 kreeg de ondertitel 'The fast & the fønniest', dus je begrijpt wel op welke filmreeks het een persiflage is. Na illegale straatraces in Noorwegen en Rusland is het in deel drie tijd om de Duitse Nürburgring op de proef te stellen. De derde Børning-film werd opgepikt door Netflix en gaat er in première als Asphalt burning.

Dinsdag 5 januari

History of swear words of Netflix

Hoe zijn scheldwoorden in ons vocabulaire beland? De geschiedenis van krachttermen als 'shit' en 'fuck' wordt uit de doeken gedaan door niemand minder dan Nicolas Cage in History of swear words. Natuurlijk gebeurt dat met een vette knipoog (zie de onderstaande trailer), maar de serie heeft ook een leerzame kant met uitleg van historici en etymologen. 

Zet History of swear words op je kijklijst

Dinsdag 5 januari

The wolf of Snow Hollow op Netflix

Een ondergesneeuwd plaatsje in Utah wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden. Alles lijkt erop te wijzen dat er een weerwolf actief is in Snow Hollow, maar hulpsheriff John Marshall wil daar niks van weten. The wolf of Snow Hollow werd geschreven en geregisseerd door Jim Cummings, die ook de rol van John speelt. Net als zijn vorige comedy Thunder road is film weer doordrongen van Cummings' aparte gevoel voor humor. Zelf speelt de regisseur opnieuw een emotioneel gestoord personage. Veteraan Robert Forster is te zien in zijn laatste rol als Johns vader.

Zet The wolf of Snow Hollow op je kijklijst

Dinsdag 5 januari

Vikings seizoen 6B op Ziggo 

De fans van Vikings hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk krijgt het laatste seizoen van de serie zijn ontknoping. Seizoen zes telt twintig afleveringen, en werd in twee delen gehakt. In de laatste tien afleveringen van Vikings krijgt Ubbe in IJsland de waarheid over Kjetill te horen. Ivar beleeft ondertussen spannende tijden in Rus'. 

Zet Vikings op je kijklijst

Woensdag 6 januari

Surviving death op Netflix

Wat gebeurt er nadat we doodgaan? Religies en culturen hebben verschillende antwoorden op die vraag verzonnen, die geen van alle stand houden tegen wetenschappelijk onderzoek. Of is er toch ruimte voor twijfel? Met een vleugje wetenschap en een flinke scheut speculatie onderzoekt de zesdelige documentaireserie Surviving death bijna-doodervaringen, reïncarnatie en paranormale verschijnselen.

Zet Surviving death op je kijklijst

Donderdag 7 januari

Pieces of a woman op Netflix

In deze dramafilm krijgt een thuisbevalling een akelig staartje. Het ouderpaar Martha en Sean Carson (Vanessa Kirby en Shia LeBeouf) belandt in een crisis en Martha's moeder Sarah (Ellen Burstyn) klaagt de vroedvrouw aan. Deze Netflix-film van de Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó kon wel eens hoge ogen gaan gooien bij de komende Oscarsuitreiking.

Cobra Kai

actie | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Modern family

komedie | serie | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie