Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Disney+, HBO MAX, Apple TV+ en Videoland

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

De sf-serie Silo is deze week veelbelovend. En anders kun je altijd nog kijken naar de problemen van Ed Sheeran of een nieuwe HBO MAX-serie over het Watergateschandaal met o.a. Woody Harrelson.

Dinsdag 2 mei

A Small Light op Disney+

In deze dramaserie wordt Miep Gies geheel terecht geëerd. Miep werkte in het bedrijf van Otto Frank, de vader van Anne. En toen hij haar vroeg hem en zijn gezin te helpen onderduiken, aarzelde ze geen moment. Miep vertelde zelfs haar pleegouders niet over de onderduikers in het Achterhuis en zorgde er samen met haar man Jan (Joe Cole) voor dat de families Frank, Van Pels en Pfeffer te eten hadden. Nadat de onderduikers in 1942 verraden en opgepakt waren, haalden Miep en helpster Bep Voskuijl het dagboek van Anne uit het huis en bewaarden het tot Otto Frank terugkeerde uit het concentratiekamp Auschwitz. Het dagboek zou een wereldwijde bestseller worden.

Dinsdag 2 mei

White House Plumbers op HBO MAX

In 1972 werden vijf mannen gearresteerd in het Watergatecomplex in Washington. Ze waren bezig om spionageapparatuur te plaatsen waarmee het campagneteam van de Democratische partij moest worden afgeluisterd. Het vijftal werd veroordeeld en toen er banden werden gelegd met de Republikeinse verkiezingscampagne was het schandaal compleet. President Nixon moest aftreden. Justin Theroux en Woody Harrelson spelen de hoofdrollen in deze serie. 

Dinsdag 2 mei

Terzi op Netflix 

Turkse serie over de succesvolle kleermaker Peyami. Wanneer zijn grootvader overlijdt reist hij met zijn geestelijke beperkte vader Mustafa naar Istanboel. Daar krijgt hij de opdracht om een bruidsjurk te maken, maar ontstaan er problemen als hij verliefd wordt op de bruid en er allerlei geheimen boven water komen. Gebaseerd op echte gebeurtenissen.  

Woensdag 3 mei

Ed Sheeran: The Sum of It All op Disney+

Dit zou in eerste instantie een standaard documentaire worden over Ed Sheeran die zijn nieuwe album in elkaar klust. Tot er tijdens de opnameperiode allerlei nare dingen in het leven van de popster gebeurden. En nu eindigen we met een intieme vierdelige documentaire over de ellende in het leven van Ed.

Woensdag 3 mei 

Jewish Matchmaking op Netflix

De orthodoxe datingcoach Aleeza Ben Shalom en die al 200 stellen aan een huwelijk heeft geholpen, gaat aan de slag met nieuwe vrijgezellen. 

Donderdag 4 mei 

Sanctuary op Netflix

De jeugdige delinquent Oze wil iets maken van zijn leven en dat doet hij in deze Japanse serie door leerling-sumoworstelaar te worden. Want als sumoworstelaar ligt de roem en het geld voor het grijpen. 

Donderdag 4 mei

Queen Charlotte: A Bridgerton Story op Netflix

de jonge jaren van de van origine Duitse Charlotte en concentreert zich op haar liefdesleven, haar huwelijk met koning George III en haar weg naar de macht. Naast Charlotte zien we ook een jonge Violet Bridgerton en Lady Danbury. Queen Charlotte is een miniserie, dus hij wordt maar één seizoen lang.

Hier vind je alles wat je moet weten over Queen Charlotte

Vrijdag 5 mei

Silo op Apple TV+

Jules (Rebecca Ferguson) is een hardwerkende ingenieur die, net als de rest van de bevolking, in een gemeenschap diep onder de grond leeft omdat de lucht op aarde giftig is. De overlevenden moeten strenge regels opvolgen om veilig te blijven, maar er is ook een groepje dat tegen die regels rebelleert. Mensen die gesnapt worden, worden naar buiten gestuurd en dat is een straf die je niet overleeft. 

Zaterdag 6 mei 

De Verraders USA op Videoland 

Na De Verraders UK, De Verraders België en alle Nederlandse versies, volgt nu De Verraders USA. Daarin strijden beroemdheden zoals The Real Housewives of Beverly Hills-ster Brandi Glanville, acteur Cody Calafiore en Kate Chastain van Below Deck, samen met onbekenden om de prijzenpot die kan oplopen tot 250.000 dollar. Het eerste seizoen wordt gepresenteerd door de Schotse acteur Alan Cumming

Zaterdag 6 mei

De Beentjes van Sint-Hildegarde op Netflix

Herman Finkers speelt de rol van Jan, een man die al 35 jaar getrouwd is met Gedda. Het huwelijk lijkt gelukkig, maar Jan wordt knettergek van de bemoeienissen van Gedda (Johanna ter Steege). Hij neemt daarom een drastisch besluit met alle gevolgen van dien. De grote vraag is: hoeveel liefde is te veel liefde?

Zaterdag 6 mei

Mi Vida op Netflix

De net gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) wordt tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze erover denkt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

White House Plumbers

Biografie | serie | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

A Small Light

Historisch | serie | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie