Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Disney+, Prime Video en Ziggo

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Netflix is niet meer de enige streamingdienst die wekelijks stevig uitpakt met nieuwe films en series. Wat dacht je van de mysterieuze serie Station Eleven bij Ziggo Movies & Series, de romcom I Want You Back op Prime Video en een nieuw seizoen van The Good Doctor op Videoland?

7 februari

The Good Doctor - seizoen 5 op Videoland

Dr. Shaun Murphy begint aan zijn vijfde seizoen in het St. Bonaventure Hospital. Aan het einde van seizoen 4 van The Good Doctor zei Shaun (Freddie Highmore) 'ja' op het huwelijksaanzoek van Lea (Paige Spara) en de twee zijn dus verloofd! Dr. Claire Browne (Antonia Thomas), die sinds het begin te zien was in The Good Doctor, ging werken in een ziekenhuis in Guatemala. We moeten het daarom voortaan zonder haar doen. 

Zie ook: De beste ziekenhuisseries op de streamingdiensten

9 februari

Snowdrop op Disney+

In het roerige jaar 1987 gaan studenten en oppositiebewegingen de straat op in Zuid-Korea om vrije verkiezingen te eisen. Studente Eun Yeong-ro treft op een dag de bebloede medestudent Lim Soo-ho aan. Ze smokkelt hem haar studentenhuis binnen zodat hij niet in handen valt van de agenten van de regering. Er bloeit een romance op tissen Yeoung-ro en Soo-ho, maar deze laatste is niet wie hij zegt te zijn. Eerste K-drama op Disney+ met een hoofdrol voor Jisoo uit de K-popsensatie Blackpink.

Lees ook: Disney+ stort zich op K-drama met Snowdrop

9 februari

Beecham House op Disney+

In het Delhi van 1795 woont de Britse familie Beecham in een statig huis. De pater familias is John Beecham, een voormalig soldaat in de Britse Oost-Indische Compagnie die vastbesloten is om zijn familie in India een gouden toekomst te bezorgen. Dit historische familiedrama werd wel omschreven als Downton Abbey in koloniaal India, maar kreeg geen tweede seizoen. Het eerste seizoen is vanaf deze week te zien op Disney+.

Lees ook: De 10 beste historische kostuumdrama's op Netflix

9 februari

City on a Hill - seizoen 2 op Ziggo Movies & Series

Begin jaren negentig is Boston een broeinest van criminele organisaties, terwijl binnen het politiekorps corruptie en racisme hoogtij vieren. De komst van de zwarte officier van justitie DeCoury Ward brengt daar verandering in. Hij slaat de handen ineen met FBI-agent Jackie Rohr. Aldis Hodge en Kevin Bacon spelen de hoofdrollen in het misdaaddrama City on a Hill, dat een tweede seizoen krijgt op Ziggo Movies & Series.

Lees ook: De beste detectiveseries nu op Netflix

9 februari

Catching Killers - seizoen 2

De detectives die betrokken waren bij enkele van de meest spraakmakende moordzaken uit de recente geschiedenis doen weer hun verhaal in het tweede seizoen van deze documentaireserie. Onder de seriemoordenaars die dit keer aan bod komen zijn de beruchte Dennis Rader alias BTK ('bind, torture, kill'), en Bruce McArthur, een moordenaar die het had voorzien op mensen uit de lhbt-gemeenschap in Toronto. De persoonlijke verhalen van de rechercheurs maken duidelijk hoe groot de impact van de onderzoeken was op hen en hun gezinnen.

Lees ook: Catching Killers seizoen 1: Netflix-serie over echte rechercheurs en seriemoordenaars

10 februari

Station Eleven op Ziggo Movies & Series

Twintig jaar na een dodelijke griepepidemie proberen de overlevenden zich staande te houden terwijl de beschaving is ingestort. De post-apocalyptische sf-miniserie Station Eleven volgt een groep rondtrekkende artiesten die in aanraking komen met de leden van een enge sekte. Mackenzie Davis en Himesh Patel spelen de hoofdrollen in deze bejubelde serie met een omvangrijke cast. Station Eleven is een productie van HBO en vanaf 8 maart in Nederland ook te zien op HBO Max.

Lees ook over deze andere titels die bij HBO Max te zien zijn

10 februari

The Hating Game op Amazon Prime Video

Als hun uitgeverijen worden samengevoegd, zijn de fanatieke werknemers Lucy en Joshua gedwongen om samen te werken. Ze zijn in alles elkaars tegenpolen en hun rivaliteit komt tot een climax als ze dezelfde functie binnen het bedrijf in hun vizier krijgen. Om het nog lastiger te maken slaat op dat moment de vonk over tussen de twee. Romcom naar het boek van Sally Thorne met Lucy Hale (Pretty Little Liars) en Austin Stowell in de hoofdrollen.

Lucy Hale en Austin Stowell speelden eerder ook samen in Fantasy Island

11 februari

Anne+: De film

Na twee seizoenen krijgt de BNNVARA-serie Anne+ een vervolg met een film die wereldwijd te zien is op Netflix. De lesbische twintiger Anne (Hanna van Vliet) worstelt zich door het leven en de liefde. In de film staat Anne op het punt om af te reizen naar Montreal als ze hoort dat een uitgeverij haar manuscript heeft geaccepteerd. Nu moet er dus een boek komen, maar heeft ze eigenlijk wel wat te vertellen? Ook de twee seizoenen van Anne+ zijn op Netflix terug te kijken.

Lees ook: Top 10 beste lhbti-films en series

11 februari

Inventing Anna

Deze miniserie gaat over de ambitieuze journaliste Vivian (Anna Chlumsky) die het verhaal van Anna Delvey (Julia Garner) onderzoekt. Anna is zogenaamd een Duitse erfgename, een Instagram influencer en een oplichtster die van de rijken van New York een fortuin heeft gestolen. Oh ja, ze zit ook in de gevangenis. De serie is gebaseerd op het artikel van journaliste Jessica Pressler in New York Magazine. Dat verhaal ging viraal en werd opgepakt door Shonda Rhimes (Bridgerton).

Lees ook: Waargebeurd? De nieuwe Netflix-serie Inventing Anna

11 februari

Toy Boy - seizoen 2

In Toy Boy speelt Jesus Mosquera de rol van Hugo, een mannelijke stripper. In het eerste seizoen werd hij ten onrechte beschuldigd van moord, en nadat hij werd vrijgelaten ging hij op zoek naar de echte moordenaar. Omdat er intussen brood op de plank moest komen, ging Hugo weer optreden met zijn oude strip-vrienden, de Toy Boys. Toy boy is een soort Magic Mike met moord en doodslag.

Lees ook: Erotische Spaanse serie krijgt tweede seizoen op Netflix

11 februari

The Sky Is Everywhere op Apple TV+

In deze verfilming van het young adult-boek van Jandy Nelson worstelt scholier Lennie Walker (Grace Kaufman)met het verlies van haar oudere zus Bailey, die is overleden aan een hartkwaal toen Lennie nog jong was. Dan krijgt Lennie een romance met Toby, de ex van Bailey, en leert ze rond dezelfde tijd de aantrekkelijke Joe kennen. De verfilming van de bestseller komt exclusief naar Apple TV+ met rollen voor Jason Segel en Cherry Jones.

Meer young adult films zien? Kijk dan ook eens naar de Kissing Booth-trilogie op Netflix

11 februari

I Want You Back op Amazon Prime Video

Vrienden Peter en Emma dachten dat ze helemaal op de juiste weg zaten naar een gelukkig leven met een liefdevolle partner, kinderen en een eigen huis. Totdat ze allebei door hun partners werden gedumpt. Opeens zijn ze eenzaam en miserabel achtergebleven, terwijl hun exen al een ander hebben gevonden. Dan steken Peter en Emma de koppen bij elkaar en smeden ze een briljant en komisch plan. De hoofdrollen inde romcom I Want You Back worden gespeeld door Charlie Day (Horrible BossesIt's Always Sunny in Philadelphia) en Jenny Slate.

Lees ook: De 10 beste romantische komedies nu op Netflix