Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Discovery+, Disney+, Videoland, Apple TV+ en Prime Video

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Discovery+
©
Foto: Discovery+

Waarom stierven er drie acteurs uit Glee? Jennifer Lopez wordt gegijzeld door piraten en Harrison Ford is een therapeut met Parkinson. Kortom, er is deze week genoeg te beleven op de streamingdiensten.

Maandag 23 januari

The Price of Glee

Glee liep van 2009 tot 2015 en was een instant hit over de hele wereld. Opvallend genoeg kwamen drie van de castleden kwamen op een vreselijke manier om het leven. Cory Monteith, die Finn Hudson speelde, overleed in 2013 aan een heroïne-overdosis. Mark Salling (Puck) pleegde zelfmoord vlak voordat hij terecht zou staan voor het bezit van kinderporno. En Naya Rivera (Santana Lopez) verdronk op tragische wijze in 2020. Rust er een vloek op de serie?

Maandag 23 januari 

Narvik op Netflix

50.000 soldaten uit meerdere landen vechten bij de Noorse kustplaats Narvik in de lente van 1940 zij aan zij tegen de Duitsers. Het stadje kwam aan het begin van de oorlog onder vuur te liggen, omdat het veel ijzererts had. En laat Hitler nu net heel veel ijzererts nodig hebben om zijn wapens van de te fabriceren.  

Maandag 23 januari

Todo Dia a Mesma Noite op Netflix

Portugese dramaserie over een brand in een nachtclub waarbij 242 mensen omkomen. De ouders van de slachtoffers vechten voor gerechtigheid.

Woensdag 25 januari

Extraordinary op Disney+

Britse komedieserie over een wereld waarin iedereen boven de 18 een superkracht krijgt, behalve de 25-jarige Jen die zich daardoor een tweederangs burger voelt. Gelukkig heeft Jen huisgenoten die haar op het rechte pad houden. En ze gaat alsnog op zoek naar haar superkracht. 

Vrijdag 27 januari

Bureau Dupin

De serie volgt enkele medewerkers van Bureau Dupin (een burgercollectief dat onopgeloste moordzaken probeert alsnog op te lossen) die a meewerken aan de Nieuwjaarsmoord van 1 januari 2013. Op die dag kwam de 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede op mysterieuze wijze om het leven. De politie deed uitgebreid onderzoek naar Marja's dood, maar alle sporen lieppen dood. 

Vrijdag 27 januari op Disney+

Shrinking

In Shrinking speelt Jason Segel een rouwtherapeut die het op een dag helemaal anders gaat doen. Harrison Ford is zijn collega. Segel (bekend van How I met Your Mother) vertelt zijn cliënten precies wat hij denkt en dat heeft nogal veel effect op het leven van zijn patiënten en op dat van hemzelf. Harrison Ford, die hier zijn eerste grote tv-rol speelt, is ook een therapeut die net te horen heeft gekregen dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Hij probeert om weer een band te krijgen met de familie en vrienden van wie hij vervreemd is geraakt. 

Vrijdag 27 januari

Shotgun Wedding op Prime Video

Jennifer Lopez speelt Darcy die gaat trouwen met Tom (Josh Duhamel). Ze nodigen hun beider families uit op een unieke locatie. Maar eenmaal op de plek van bestemming aangekomen weten de twee ineens niet meer zo zeker of ze wel willen trouwen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt het hele gezelschap ook nog eens gegijzeld door een stel piraten. Lenny Kravitz speelt ook een rol als ex van Darcy. Jennifer Coolidge is de moeder van Tom.  

Vrijdag 27 januari

La Chica de Nieve op Netflix

La Chica de Nieve speelt zich in het boek van Javier Castillo af tijdens de Thanksgiving-parade in New York in 1998. Maar voor deze Spaanse serie zijn tijd en plaats veranderd. We zijn nu beland in het  Málaga van 2010 tijdens de parade van de Drie Koningen. Aldaar verdwijnt Amaya, de dochter van de familie Martín spoorloos in de menigte. Vijf jaar lang is er geen spoor van Amaya, maar dan komen er ineens nieuwe aanwijzingen naar boven. Zoals een haarlok en een videoband. Miren (Milena Smit), een journalist in opleiding, begint een onderzoek, dat gelijk loopt aan dat van inspecteur Millán (Aixa Villagrán). Met de hulp van haar collega-journalist Eduardo (Jose Coronado) stopt Miren niet voordat ze het meisje vindt. 

Vrijdag 27 januari

Lockwood & Co op Netflix

In deze Britse thrillerserie proberen talloze spokenjagers de straten van Londen veilig te houden. Daartussen valt één bedrijf met 'ghostbusters' op. Lockwood & Co. wordt namelijk gerund door een drietal tieners. De andere bedrijven die op de dodelijke geesten jagen bestaan uit volwassenen. Maar tieners Anthony Lockwood, George Karim en Lucy Carlyle zijn ook de bangste niet. De drie zijn voorbestemd om de loop van de geschiedenis te veranderen wanneer ze op een groot bovennatuurlijk mysterie stuiten. 

You People op Netflix

Ezra Cohen (Jonah Hill) stapt in deze komedie per ongeluk in de auto bij Amira Mohammed (Lauren London) omdat hij denkt dat ze zijn deelauto-maatje is. Nadat Amira over de eerste schrik heen is, blijken de twee elkaar heel erg leuk te vinden. En dan is het tijd om de familie te ontmoeten. Bij Ezra vormt dat geen enkel probleem omdat hij in bezit is van twee progressieve en woke Joodse ouders, gespeeld door David Duchovny en Julia Louis-Dreyfus. Amira heeft bezorgde, zwarte moslimouders (gespeeld door Eddie Murphy en Nia Long) die hun twijfels hebben bij de nieuwe vriend van hun dochter.

Vrijdag 27 januari 

Where the Crawdads Sing op Netflix

Het verhaal gaat over buitenbeentje Kya (Daisy Edgar-Jones). Een meisje dat nauwelijks naar school ging en opgroeide met een gewelddadige en alcoholverslaafde vader middenin in de natuur. Ze leeft van mosselen die ze verkoopt aan een kleine winkel. Haar grote liefde is Tate (Taylor John Smith) die haar zelfs leert lezen en schrijven. De volgende liefde van Kya is quarterback Chase (Harris Dickinson), een beetje naar type dat vreemdgaat en haar uiteindelijk zelfs verkracht. Wanneer hij dood wordt gevonden is Kya daarom verdachte nummer één. Of is er toch iets heel anders aan de hand? 

The Price of Glee

Showbizz | informatief | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Shotgun Wedding

Actie | film | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie