Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix (25 september t/m 1 oktober 2023)

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

Netflix stort deze week een hele lading series en films over ons uit. De meest opvallende daartussen zijn vier korte films van Wes Anderson naar boeken van Roald Dahl. Maar er is ook true crime, een romantische komedie en een thriller.

Dinsdag 26 september 

Who Killed Jill Dando?

Jill Dando werd in de ochtend van 26 april 1999 op 37-jarige leeftijd vermoord in Londen. Ze was een zeer bekende misdaadjournaliste en haar moord leidde tot een groots onderzoek. Er werd een verdachte veroordeeld, maar hij werd na een straf van acht jaar vrijgesproken in hoger beroep. En zo bleef de moordzaak op Jill onopgelost.

Woensdag 27 september

Banlieusards 2

In het vervolg op het eerste deel probeert Demba, twee jaar nadat zijn leven als drugsdealer hem bijna de kop heeft gekost, zijn leven op de rails te krijgen. En daar past geen wraak bij. Noumouké raakt verstrikt in gevechten tussen rivaliserende buurten en Soulaymaan begint zijn carrière als advocaat. Maar de grimmige werkelijkheid van de banlieu blijft ze dwarszitten. 

Woensdag 27 september

Encounters

vier verhalen over ontmoetingen met buitenaards leven. Ieder deel behandelt een apart verhaal over mensen die onverklaarbare zaken tegenkwamen. De zaken die aan bod komen: vreemde lichtjes boven een klein stadje in Texas, ruimteschepen boven een kustplaats in Wales, Zimbabwaanse kinderen die tegen buitenaards leven opliepen en buitenaardse bemoeienis met een kerncentrale in Japan.

Woensdag 27 september 

Znachor

Pools drama over een ooit gerespecteerde chirurg die zijn gezin en zijn geheugen is kwijtgeraakt. Hij krijgt een kans op verlossing wanneer hij weer contact legt met iemand uit zijn verleden.

Woensdag 27 september

The Wonderful Story of Henry Sugar

Verfilming van het korte verhaal Het Wonderlijke Verhaal van Hendrik Meier van Roald Dahl. Hendrik vindt het dagboek van arts John F. Cartwright, die daarin vertelt over zijn leven in Bombay en patiënt Imhrat Kahn. Kahn beweert dat hij kan zien zonder zijn ogen te gebruiken en bewijst dat ook. De volgende dag blijkt de Indiër dood te zijn door een een vloek die hem verbood om zijn geheim te verklappen. Hendrik Meier denkt dat hij hetzelfde zou kunnen als Kahn, als hij maar genoeg oefent. Op die manier kan hij door kaarten kijken en zo veel geld verdienen met pokeren. Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol. 

Donderdag 28 september

Castlevania: Nocturne

Spin-off-serie van Castlevania, die zich afspeelt te midden van de Franse revolutie. Richter Belmont moet de erfenis van zijn familie verdedigen en zien te voorkomen dat vampiers de macht grijpen.

Donderdag 28 september

The Swan

Het tweede in de reeks van vier verfilmde verhalen van Roal Dahl door regisseur Wes Anderson. Deze gaat over een kleine, briljante jongen die wordt gepest door twee grote idioten. 

Donderdag 28 september 

Love is in the Air

Zangeres Delta Goodrem speelt een Australische pilote genaamd Dana die haar best doet om het familiebedrijf lucratief te laten zijn. Ze wordt verliefd op William (Joshua Sasse) die er juist op uit is gestuurd om het bedrijf van Dana te gronde te richten.  

Vrijdag 29 september 

The Rat Catcher

Een minder bekend verhaal van Roald Dahl over een professionele rattenvanger. Weer door Wes Anderson.

Vrijdag 29 september

Nowhere

Mia vlucht vanwege de oorlog met haar man uit haar thuisland. Het leek haar een strak plan om zich in een container op een containerschip te verstoppen om zo een mooie nieuwe toekomst in te varen. Die droom verandert in een nachtmerrie wanneer ze gescheiden wordt van haar man, het vrachtschip in een storm terecht komt en de container waarin Mia zit, overboord slaat. Daar drijft ze dan, in haar eentje op een hele grote oceaan. En hoogzwanger.

Vrijdag 29 september

Reptile

Benicio del Toro speelt de geharde rechercheur Nichols die de moord op een jonge makelaar moet oplossen. Tijdens zijn onderzoek komen er zaken naar boven die zijn huwelijk bedreigen. De vrouw van Nichols wordt gespeeld door Alicia Silverstone.  

Zaterdag 30 september 

Poison

Het laatste korte verhaal van Roald Dahl verfilmd door Wes Anderson. Deze gaat over een man die een giftige slang in zijn bed vindt. 

Zaterdag 30 september

Jackass Forever

De mannen van Jackass worden gelukkig nooit volwassen en Jackass Forever is daarvan het ultieme bewijs. Twintig jaar nadat Johnny Knoxville, Steve-O, Bram Margera en de rest de wereld verbaasden met hun krankzinnige halsbrekende toeren, zijn ze terug met een nieuwe reeks ongelooflijk nutteloze maar grappige huzarenstukjes. De oude garde wordt voor de gelegenheid aangevuld met jongere waaghalzen. 

Zaterdag 30 september 

Sonic the Hedgehog 2

De snelle blauwe egel woont tegenwoordig in Green Hills. En daar wil  hij maar wat graag laten zien wat voor held hij is. Die mogelijkheid doet zich voor wanneer Dr. Robotnik terugkeert. Hij is met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek naar een smaragd met een allesvernietigende kracht.