Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix

Series | 8 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Waar kun je deze week op Netflix naar kijken? Naar de serie Wednesday op Netflix bijvoorbeeld, naar een serie over schandalen in het Britse koningshuis en naar alweer een nieuwe kerstfilm.

Woensdag 23 november 

The Swimmers

In 2015 vluchtten de zussen Yusra en Sara Mardini vanuit Syrië in een rubberbootje naar Europa. Halverwege hield de motor ermee op en besloten de zussen het bootje, met andere vluchtelingen aan boord te trekken. Het hielp dat de zussen hun hele leven zwemtraining hadden gehad van hun vader en Yusra had voor Syrië zelfs meegedaan aan het WK Zwemmen. Netflix maakte van het verhaal deze film.

Woensdag 23 november 

Wednesday seizoen 1

Serie van Tim Burton over de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams, een telg uit de befaamde Addams Family. In de serie zit Wednesday op de Nevermore Academy waar ze haar opkomende paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

Woensdag 23 november

Blood, Sex and Royalty seizoen 1

geen gewone serie, maar half drama en half documentaire waarbij er af en toe een historicus in beeld verschijnt om een en ander te verduidelijken. Amy James-Kelly speelt Anna Boleyn en Max Parker is koning Hendrik VIII. Hij en Anna hadden een nogal turbulent huwelijk dat slechts drie jaar duurde.De belangrijkste taak van Anna was om een erfgenaam te produceren en dat lukte in 1533. Ze was slechts drie jaar koningin, Anna werd na beschuldigingen van overspel, hekserij en incest in 1536 onthoofd omdat Hendrik een nieuwe vrouw wilde. 

Donderdag 24 november

The Noel Diary

De succesvolle schrijver Jacob Churcher (Justin Hartley) keert, nadat zijn moeder is overleden, terug naar huis. Terwijl hij in de dagen voor kerstmis haar huis opruimt, leert hij een vriendin van de familie kennen en wordt hij verliefd. 

Vrijdag 25 november

Ghislaine Maxwell: Filty Rich

Toen de documentaire over Jeffrey Epstein uitkwam in 2020 was de dochter van mediamagnaat Robert Maxwell nog een mysterie. Niemand wist waar ze uithing en wie ze precies wat. Nu zit Maxwell al weer een tijdje achter slot en grendel en dat blijft de komende twintig jaar het geval. Epstein en Maxwell leerden elkaar in 1991 kennen en kregen een vreemde relatie waarbij de Britse jonge meisjes ronselde die daarna werden misbruikt door Epstein. Ze regelde dankzij haar vele connecties in hoge kringen ook ontmoetingen tussen Epstein en types als Donald Trump, Bill Clinton en Prins Andrew die waarschijnlijk allemaal wel eens gebruik maakten van de minderjarige meisjes die Maxwell onder haar hoede had. De docu volgt de rechtszaak tegen de stinkend rijke erfgename maar heeft ook veel aandacht voor de slachtoffers.

Vrijdag 25 november

Le Patient

Vergez speelt de 19-jarige Thomas die na drie jaar uit een coma ontwaakt. Drie jaar nadat hij op de vloer in zijn woonkamer werd gevonden met een mes in zijn buik. Zijn vader, moeder en neef werden op dezelfde dag vermoord terwijl zijn zus verdween. Thomas herinnert zich niets van die fatale dag. Hij krijgt hulp van Anna Kieffer (Clotilde Hesme), een psycholoog, die een twijfelachtige rol lijkt te spelen. Le Patient is een soort puzzel voor de kijker die tegelijk met Thomas de stukjes aan elkaar probeert te leggen.

Vrijdag 25 november 

¿Qué le Pasó al Rey de los Delfines? 

¿Qué le Pasó al Rey de los Delfines? richt zich op dolfijnentrainer José Luis Barbero. Barbero was zo succesvol in het dolfijnenpark op Mallorca dat hij in 2015 door het Georgia Aquarium in Atlanta werd gevraagd daar te komen werken. Vlak daarna ging er een video van 99 seconden rond waarop te zien was dat hij dolfijnen mishandelde. Barbero ontkende en beweerde dat de video gemanipuleerd was maar het hek was al van de dam. De Spanjaard kreeg doodsbedreigingen en werd niet lang daarna dood gevonden op Mallorca. 

Vrijdag 25 november

Crime Scene: The Texas Killing Fields

De serie Crime Scene krijgt op Netflix deze maand weer een nieuw hoofdstuk. The Texas Killing Fields analyseert een aantal moorden die over een tijdspanne van tientallen jaren werden gepleegd op een stuk land langs een snelweg in Texas. Tussen 1970 en 2006 werden op een stuk grond langs de snelweg tussen Galveston en Houston maar liefst dertig dode mensen aangetroffen. In veel gevallen ging het om jonge vrouwen, en de meeste moorden werden nooit opgelost. Wat is hier aan de hand? Kan dit het werk zijn van een seriemoordenaar? Of misschien zelfs meer dan één? Een akelig idee is ook dat er in de omgeving veel jonge vrouwen zijn verdwenen die nooit werden teruggevonden.

Wednesday

Komedie | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Noel Diary

Komedie | film | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie