Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze week nieuw op Netflix, Prime Video, HBO MAX, Viaplay en SkyShowtime

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Het wordt hopelijk lachen met LOL: Last One Laughing op Prime Video en Harrison Ford speelt zijn eerste grote tv-rol in 1923 op SkyShowtime. Maar de topper van deze week is The Last of Us op HBO MAX. Gaat dat zien!

Maandag 16 januari 

The Last of Us op HBO MAX

Joel (Pedro Pascal uit Game of Thornes en The Mandalorian) en Ellie (Bella Ramsey uit Catherine Called Birdy) ontmoeten elkaar twintig jaar nadat een flink deel van de wereldbevolking door onbekende redenen werd geïnfecteerd en veranderde in bloeddorstige zombies. Steden zijn nu veranderd in forten om de bijters buiten te houden en in die steden heerst een soort fascistisch regime. Omdat de 14-jarige Ellie immuun is voor de zombie-beten krijgt smokkelaar Joel de taak om haar naar een clubje artsen te brengen die misschien wel een vaccin kunnen fabriceren van Ellie's bloed. Daarvoor doorkruizen de twee al bekvechtend half Amerika terwijl ze nieuwe vrienden ontmoeten maar voornamelijk steeds enger uitziende zombies en gewelddadige overlevers ontlopen.

Maandag 16 januari

H3L seizoen 5 op Videoland

De vriendschap van de groep wordt in het nieuwe seizoen van H3L flink op de proef gesteld door de komst van nieuwe leerling: Rox. Zij heeft moeite met vrienden maken, omdat iedereen met hun eigen problemen zit.

Maandag 16 januari

1923 op SkyShowtime

Prequel van de populaire serie Yellowstone met Harrison Ford (80) in zijn eerste grote tv-rol en Helen Mirren (77) die spelen Jacob Dutton en zijn vrouw Cara spelen die in 1923 de scepter zwaaien over de Yellowstone-ranch. Zij krijgen veel veranderingen voor hun kiezen. Dieren worden vervangen door machines, de lokale overheid krijgt steeds meer te vertellen, de concurrentie van andere ranchers neemt toe en er is heel veel droogte.

Dinsdag 17 januari

Litvinenko op Viaplay

Vierdelig drama gebaseerd op het ware verhaal van het politieonderzoek naar de vergiftiging van de Russische spion Alexander Litvinenko. Met David Tennant in de hoofdrol. 

Donderdag 19 januari

That 90's Show op Netflix

Net als het ooit zo populaire That 70's Show wordt That 90's Show een echte ouderwetse sitcom, met lachband en al. De serie speelt zich af in Wisconsin in 1995 en gaat over Leia Forman (Callie Haverda), dochter van Eric (Topher Grace) en Donna (Laura Prepon) uit That 70's Show die haar grootouders bezoekt en een band krijgt met een nieuwe generatie kinderen in het plaatsje Point Place. Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp spelen wederom de rollen van Red en Kitty, oftewel opa en oma.

Donderdag 19 januari

Les Combattantes op Netflix

Franse miniserie over vier vrouwen die achterblijven nadat alle mannen in 1914 naar het front van de Eerste Wereldoorlog zijn vertrokken. De vrouwen zijn prostituée Marguerite, Caroline de baas van een familiebedrijf, Agnes, een moeder-overste en Suzanne, een feministische verpleegster.

Vrijdag 20 januari 

The Enforcer op Prime Video

Antonio Banderas speelt Cuda, een crimineel die ook een zachte kant blijkt te hebben wanneer hij een jong meisje probeert te redden uit de klauwen van zijn nietsontziende vrouwelijke baas die in de cybersex-mensenhandel zit. 

Vrijdag 20 januari

LOL: Last One Laughing

Belgen Philippe Geubels en Jeroom Snelders presenteren deze nieuwe Nederlandse comedyserie waarin tien Nederlandse comedians bij elkaar in een ruimte worden gezet om te zien wie zijn of haar gezicht strak kan houden, terwijl ze tegelijkertijd hun tegenstander aan het lachen proberen te maken. Degene die het langst serieus blijft krijgt een hoofdprijs € 50.000, dat naar een door de winnaar gekozen goed doel gaat. De comedians zijn Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos en Bas Hoeflaak.

Vrijdag 20 januari 

JUNG_E op Netflix

In de 22ste eeuw is de aarde door klimaatverandering zo goed als onbewoonbaar geworden. Als onder het restje van de mensheid oorlog uitbreekt, is er maar één hoop op vrede: de legendarische huursoldaat Jung_E. Het plan is om het brein van Jung_E te klonen en implanteren in een vechtrobot. Regisseur en schrijver van deze Yeon Sang-ho, maker van de succesvolle film Train to Busan.

Vrijdag 20 januari 

Fauda seizoen 4 op Netflix

Meer dan twee jaar na het derde seizoen van Fauda weten we eindelijk wanneer het vervolg online staat. Op 20 januari 2023 zie je hoe het verder gaat met hoofdrolspeler Doron (Lior Raz), zijn team en de Palestijnen. Het nieuwe seizoen bestaat uit tien afleveringen en daarin krijgen Doron en zijn team het alweer niet rustig. Hezbollah-activisten uit Libanon en Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever gooien de boel in de war. 

Vrijdag 20 januari

Shahmaran op Netflix

Turkse serie over docente Sahsu die naar Adana gaat om daar les te geven. Haar tweede missie is haar opa ontmoeten die ooit zijn gezin in de steek liet, maar dan komt ze een mysterieuze gemeenschap tegen genaamd Mar en die gaat haar leven veranderen. 

Vrijdag 20 januari

Bling Empire: New York op Netflix

Spin-off van de realityserie over stinkend rake Aziaten die zich afspeelde in Los Angeles. Alleen speelt deze zich dus aan af aan de andere kant van het land.