Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dus toch: Derry Girls terug met een derde seizoen op Netflix

Series | 21 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het derde seizoen van de comedyserie over een stel tienermeiden en een jongen heeft eindelijk groen licht. Derry Girls 3 wordt ook meteen het laatste seizoen.

In 2017 en 2019 was iedereen het er over eens dat Derry Girls een van de beste comedyseries op tv was, daarom is het best gek dat het zo lang duurde voor een derde seizoen in zicht was. 

Roddels 

Derry Girls gaat over Erin, Orla, Clare, Michelle en James. Ze maken zich vooral druk om normale tienerzaken: verliefdheden, roddels, concerten (vooral eentje van Take That) en kliekjes. Wat de serie anders maakt is dat het zich afspeelt tegen de achtergrond van de onlusten in het Noord-Ierland van de jaren negentig.

The Troubles

The Troubles was een tijd van conflicten in Noord-Ierland die begon in de jaren zestig en duurde tot het Goede Vrijdag-akkoord in 1998. Het was een oorlog die meer dan 3000 levens kostte en ging tussen de katholieken, die een verenigd Noord-Ierland nastreefden en de protestanten die bij Groot-Brittannië wilden horen.  

Laatste seizoen

Het tweede seizoen van Derry Girls eindigde in 1998, tegelijk met het akkoord dus misschien kunnen de vijf tieners in het derde seizoen eindelijk naar een concert zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een terroristische aanslag. 

De opnamen voor seizoen 3 moeten nog beginnen, dus een releasedatum is niet bekend. 

Derry Girls

Komedie | serie | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie