Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Makers van Black mirror presenteren special op Netflix: Death to 2020

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Voor veel mensen was 2020 een jaar dat ze het liefst zo snel mogelijk vergeten. Toch willen de makers van Black mirror er graag nog wat aan toevoegen.

Op de valreep van 2020 presenteert Netflix Death to 2020, een terugblik op het meest rampzalige jaar uit de recente geschiedenis. De special wordt gemaakt door Charlie Brooker en Annabel Jones, de bedenkers van Black mirror. Deze veelgeprezen Britse serie werd een paar jaar geleden door Netflix binnengesleept. 

Wat is het?

Goeie vraag. Uit het beetje informatie dat gelekt is, kunnen we opmaken dat het een komische nepdocumentaire lijkt te worden. Authentieke nieuwbeelden worden daarin gecombineerd met commentaar van zogenaamde experts, gespeeld door bekende acteurs. Maar het thema pas ook helemaal in het straatje van Black mirror, dat sciencefictionverhalen vertelt die een duister beeld van de toekomst schetsen.

Trailer

Netflix plaatste een trailer van Death to 2020 op YouTube, maar heel veel wijzer word je daar ook niet van. Wel worden alvast de namen onthuld van sterren die aan de special meewerken. Dat zijn onder anderen Samuel L. Jackson, Lisa Kudrow (Friends), Joe Keery (Stranger things) en Tracey Ullman.

Premiere

Er zit dus niets anders op dan zelf maar te kijken. Death to 2020 staat vanaf 27 december op Netflix.