Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in Deadly class, de nieuwe actiehit van Netflix?

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De nieuwe Netflix-serie Deadly class scoort deze week meteen hoog in de top tien van populairste series en films. Wie zijn de knappe tieners die de hoofdrol spelen in deze stripverfilming?

In de verfilming van de gelijknamige strip van Remender en Wesley Craig zie je hoe kinderen van de meest beruchte misdaadfamilies ter wereld op een exclusieve school worden voorbereid op een criminele carrière. De serie speelt zich af in de jaren tachtig, en dit zijn de voornaamste personages.

Marcus

De dakloze tiener Marcus Lopez Arguello (gespeeld door Benjamin Wadsworth) wordt ingelijfd als nieuwste leerling van een eliteschool. King's Dominion is geen gezellig Zweinstein, maar een school waar de leerlingen worden opgeleid tot moordenaars. Ouderejaars Saya neemt Marcus onder haar hoede.

Saya

In Japan werd het Saya Kuroki (Lana Condor) als leider van een misdaadorganisatie wat te heet onder de voeten. In de VS leert ze op King's Dominion de fijne kneepjes van het doden (en feesten). Actrice Lana Condor ken je als de jonge superheldin Jubilee uit X-Men: Apocalypse en als hoofdpersoon Lara uit de Netflix-serie To all the boys I loved before.

Maria

De lieflijke buitenkant van Maria Salazar is maar schijn. Daaronder schuilt een dodelijke dame, lid van de Mexicaanse misdaadbende Soto Vatos. Actrice María Gabriela de Faría speelde in een aantal telenovela's  in haar geboorteland Venezuela voordat ze in de VS werd ontdekt.

Willie

Willie Lewis (Luke Tennie)  is een echte 'gangsta' en leider van de First World Order. Op King's Dominion wordt hij de beste vriend voor Marcus.

Billy

Onder het punkuiterlijk van Billy Bennett schuilt een vriendelijke gast. Deze zoon van een corrupte agent en drugsmokkelaar raakt ook al snel bevriend met Marcus. Acteur Liam James stond al op jonge leeftijd voor de camera: hij speelde onder meer in Fred Claus en The way, way back.

Master Lin

Het schoolhoofd van King's Dominion is een keiharde. Hij leidt zijn leerlingen op volgens een strikte code. Lin is een rol van Benedict Wong, de hardwerkende acteur die je zeker hebt gezien als het Marvel-personage Wong uit Doctor Strange en latere Avengers-films. 

 

Lees ook wat onze recensent vond van Deadly class!

Deadly Class

actie | serie | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie