Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nederlandse topserie De Zaak Menten volgende maand op Netflix

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: MAX/ NL Film
©
Foto: MAX/ NL Film

Vanaf 2 maart kun je op Netflix kijken naar de serie De Zaak Menten uit 2016. Dat is een driedelige dramaserie van Omroep MAX over oorlogsmisdadiger Pieter Menten met Guy Clemens in de hoofdrol.

Clemens speelt journalist Hans Knoop, in de jaren zeventig hoofdredacteur van het weekblad Accent. Knoop krijgt een telefoontje met een tip over Pieter Menten (gespeeld door Aus Greidanus sr.). Deze Menten is nu een gerespecteerde kunsthandelaar is, maar zou in de Tweede Wereldoorlog een vreselijke oorlogsmisdadiger zijn geweest. 

Massa-executies

Menten zou bijvoorbeeld hebben deelgenomen aan massa-executies van Joden in Polen en kostbare kunst hebben gestolen. Menten zat een korte straf uit in de jaren vijftig maar in de jaren zeventig was hij stinkend rijk, woonde hij in Blaricum, en hing hij rond met BN'ers. Geen haan die nog kraaide naar zijn donkere verleden. 

Hans Knoop

Als hoofdredacteur Hans Knoop een artikel publiceert over de wandaden van Menten, verandert niet alleen het leven van Menten, maar ook dat van hemzelf. 

De Zaak Menten is een goed gemaakte en hele spannende serie, dus als je 'm nog niet hebt gezien, is dit zeker een aanrader.