Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De kijktips van Rebecca van Guidinc.

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

Wie zijn de mensen die bij Guidinc. werken? Deze weken stellen we onszelf voor. Bijkomend voordeel: je krijgt gratis en voor niets meteen wat leuke kijktips. Ook de derde aflevering is een topeditie met Rebecca Schijven, beter bekend als de Robèrt van Beckhoven van Guidinc.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Het is misschien cliché maar mijn favoriete kerstfilm aller tijden is echt Home alone 2 – Lost in New York. Mijn familie en ik keken ieder jaar trouw naar deze film op televisie. Mijn vader lag altijd helemaal dubbel liggen om het moment dat één van de boeven wordt geraakt met een strijkijzer.

Vier jaar geleden ben ik de week voor Kerst naar New York geweest en zijn we speciaal naar de kerstboom bij Rockefeller Center gegaan waar Kevin en zijn moeder weer herenigd worden. En nog beter: alle Home Alone films staan nu op Disney+ dus ik kan ze (zonder reclame) bingen! 

Verder ben ik heel benieuwd naar seizoen 2 van Home for Christmas (of misschien ken je deze onder de Noorse titel Hjem til Jul). Deze komt op 19 december uit, die avond zit ik klaar om te kijken wie er voor de deur staat bij Johanne. Deze toffe Noorse serie is grappig, niet zo super voor de hand liggend maar wel helemaal in kerstsfeer.

Wat is de beste serie die je ooit hebt gezien?
Pfoe, de beste serie ooit gezien. Dat is bijna niet te doen! De serie die me het meest is bijgebleven is The handmaid’s tale, deze keek ik afgelopen jaar voor het eerst en ik vond ‘m steengoed. Ik wacht dan ook vol ongeduld op seizoen 4, die helaas is uitgesteld… Het verhaal is erg indrukwekkend, ik keek steeds met een gevoel van ongeloof maar ook met de gedachte van ‘Wat als dit echt zou gebeuren, hoe zou ik zelf reageren?’ De serie is spannend, ontroerend, af en toe akelig en soms ook heel mooi. Kortom: het kijken waard!

Welke film of serie is ideaal om te kijken op 1 januari?
Ik kijk heeeeel erg uit naar Modern family seizoen 11. Mijn hubby en ik hebben net alle seizoenen weer opnieuw gekeken en zijn ontzettend benieuwd naar het allerlaatste seizoen van deze te gekke show. Ik zie het nu al helemaal voor me: in ons joggingpak met een kleedje op de bank, wat eten bestellen en het hele seizoen in één dag uitkijken, hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen?

Wat is jouw favoriete snack voor tijdens het streamen?
Ik ben een enorme zoetekauw dus ik ga voor chocola! Tony Chocolonely’s caramel-zeezout, truffel pepernoten, M&M’s en pure chocolade; I want it all.

Wat is de ultieme guilty pleasure volgens jou?
Mijn ultieme guilty pleasure zijn de teen romantic comedy’s… Het is zelfs een apart genre, wat erg! Denk aan films als To all the boys I've loved before, The kissing booth en de serie Never have I ever. Het kijkt gewoon lekker weg en het eindigt altijd goed, prima vermaak op de zondagmiddag toch?! Mijn collega’s plagen me er altijd mee maar ik denk dat ze dit stiekem ook gewoon kijken én heel leuk vinden!

Home Alone 2: Lost in New York

komedie | film | 1992

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Modern family

komedie | serie | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie