Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort beschikbaar

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Wie gaan er met de prijzen van door?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 leukste verborgen grappen in tv-series

Series | 9 maanden geleden | Irma Tomas

Makers van tv-series vinden het vaak leuk om grappen (easter eggs) te verstoppen in hun producties. Omdat die grappen logischerwijs nogal moeilijk te traceren zijn, hebben wij ze voor je gevonden. Dit is een top 10 met de leukste easter eggs.

1. How I met your mother

De mensen van How I met your mother konden er wat van. Maar deze grap doet je waarschijnlijk van je stoel vallen. De hele serie van 9 seizoenen draaide om de naam van de moeder van de kinderen van Ted. Maar die naam werd al in het eerste seizoen weggegeven toen Ted zijn kinderen vertelde over stripper Amber. De echte naam van Amber was Tracy en 'And that’s the story of how I met your mother', zegt Ted vervolgens. Daarna vertelt hij dat het een grap was. Maar de naam was dus helemaal geen leugen. 

2. How I met your mother

Nog eentje uit How I met your mother. Een beetje treurige, maar wel bijzondere grap. In de aflevering Bad news in seizoen 6 wordt gedurende de aflevering afgeteld van 50 naar 1. De cijfers staan op willekeurige voorwerpen als een koffiemok, een folder of de televisie. Na de 1 hoort Marshall dat zijn vader is overleden. 

3. Game of thrones

In het eerste seizoen van Game of thrones was heel kort een afgehakt hoofd op een spies te zien dat wel erg veel weg had van voormalig president George Bush. Volgens de makers hadden ze daar geen enkele politieke bedoeling mee en gebruikten ze het hoofd simpelweg omdat het ergens op de set lag. Later boden ze hun verontschuldigingen aan en het hoofd is niet meer te zien in de dvd-uitgave.  

4. Game of thrones

Nog eentje uit Game of thrones. In de IJzeren troon zit het fameuze zwaard van Gandalf verborgen, Glamdring.

5. Friends

In bijna iedere aflevering van Friends (in ieder geval 88 stuks) is het klembord op de deur van het appartement van Joey en Chandler te zien en iedere aflevering staat er iets anders op. In sommige gevallen had de tekst iets te maken met de inhoud van de aflevering. Andere schreef de crew onzin op het bord. 

6. Breaking bad

In de pilot van Breaking bad raakt Walt zijn broek kwijt. In de veertiende aflevering van het vijfde seizoen zien we de broek weer terug. Heel kort, wanneer Walt zijn ton met geld door de woestijn rolt. 

7. The wire

In een aflevering van seizoen 3 geeft drugsdealer Marlo Stanfield zijn nummer aan iemand. Normaal gesproken geven de makers in zo'n geval een niet bestaand nummer zodat de eigenaar van het echte nummer niet lastig zouden worden gevallen. De makers van The wire pakten het anders aan. Wanneer fans het nummer van Marlo belden kregen ze een bandje met de stem van Marlo die iets vertelde over zijn naam.  

8. Sherlock

In het derde seizoen van Sherlock duiken de ouders van de superspeurder op. Het grappige is dat dit de vader en moeder zijn van hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch. De ouders van Benedict zijn in het echt ook acteur, dus dat gastoptreden ging ze gemakkelijk af. 

9. The haunting of Hill House

De makers van The haunting of Hill house vonden dat de arme bewoners van het landhuis niet genoeg werden geteisterd door geesten en verborgen er nog eens 33 in de serie. Die kon je alleen kon zien als je wel heel erg goed oplette. 

10. De wereld draait door

Vormgever Thijs bekende op de laatste dag van de talkshow dat hij jarenlang badeendjes had verstopt in het decor. Zelfs Matthijs van Nieuwkerk wist van niets.