Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste series van 2023 op Netflix tot nu toe

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

Gene idee meer wat te kijken op Netflix? Wij verzamelden de 10 beste series van dit jaar voor je.

Beef

Danny en Amy komen elkaar op een dag tegen op de weg en dat mondt uit in een vreselijke verkeersruzie. Hoe meer hun levens met elkaar verstrengeld raken, hoe meer de boel uit de hand loopt. Een volstrekt originele en daarmee verrassende serie die je in een keer wil uitkijken. 

Never Have I Ever seizoen 4

Het laatste seizoen van Never Have I Ever was niet het beste, maar toch bleef je als kijker tevreden achter na de laatste scène. Devi Vishwakumar, haar vriendinnen en liefdesavonturen zorgden de afgelopen jaren voor ontzettend veel plezier en daarmee is Never Have I Ever een van de leukste series op de streamingdienst. Mede dankzij voice-over John McEnroe. 

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Waar het in Bridgerton seizoen 2 ontbrak aan seks, wordt dat in deze prequel dubbel en dwars goedgemaakt. Charlotte en koning George kunnen niet van elkaar afblijven en ook de twee kamerheren van het koninklijke duo lusten er wel pap van. Een beetje gewip maakt een kostuumdrama als dit nu eenmaal aangenamer. En inhoudelijk zit deze serie ook prima in elkaar. Queen Charlotte is al met al een betere serie dan Bridgerton

Black Mirror seizoen 6

Bijna iedereen had een nieuw seizoen van Black Mirror al opgegeven maar na vier jaar waren daar ineens toch vijf nieuwe afleveringen en die vielen allesbehalve tegen. De serie combineerde als vanouds humor met een griezelig technologisch toekomstbeeld.

Painkiller

Mensen die de uitstekende serie Dopesick op Disney+ hebben gezien, weten al hoe vreselijk de epidemie van misbruik van pijnmedicijnen heeft toegeslagen in Amerika. En ze weten ook wie de grote schuldige is in het drama: de familie Sackler die met hun bedrijf Perdue het zeer verslavende medicijn OxyContin op de markt bracht. Painkiller doet niet veel onder voor Dopesick. Bovendien kan de familie Sackler niet vaak genoeg te schande worden gemaakt. Van 1999 tot en met 2020 stierven meer dan 1 miljoen Amerikanen aan een overdosis pijnstillers en het einde is nog lang niet in zicht. 

Transatlantic

Vanuit het Zuid-Franse Marseille wisten de Amerikaan Varian Fry en zijn medestanders 2200 kunstenaars en schrijvers de grens met Spanje over te smokkelen en ze op die manier te redden van de nazis. Een heldendaad die voor de serie Transatlantic totaal onbekend was. Alleen daarom al is het mooi dat de serie het daglicht zag. Maar Transatlantic is ook nog eens zeer onderhoudend en veel luchtiger dan je gezien het onderwerp zou verwachten. 

Wellmania

Culinair journalist Liv Healy van de New York Times reist voor een klus naar Sydney, waar ze jury moet zijn in een kookwedstrijd op tv. Als ze flauwvalt en weer bijkomt in een ziekenhuisbed, blijken haar cholesterol en bloeddruk schrikbarend hoog. Er is dus werk aan de winkel, en Liv probeert elke therapie en alle diëten die ze maar kan vinden. De Australische serie is lekker grof, net zoals hoofdpersonage Liv. Af en toe slaat ze wat door, maar Liv blijft gelukkig net sympathiek genoeg om met haar mee te leven. 

You seizoen 4

In dit vierde seizoen is You een whodunnit geworden. Joe heeft immers concurrentie gekregen van een andere seriemoordenaar. Het is fijn mee raden naar de nieuwe onverlaat maar daar is bijna geen tijd voor omdat iedere aflevering barstensvol heerlijke actie en plottwists zit. Penn Badgley is de perfecte hoofdrolspeler en hij en de kakkineuze Britse personages zorgen ook voor de nodige humor.

The Diplomat

Het wordt nooit heel erg spannend of heel erg grappig in The Diplomat maar de acteurs tillen de serie toch uit boven de gemiddelde Netflix-serie met Rufus Sewell als onbetwist hoogtepunt. De serie springt handig in op de politieke actualiteit en een kijkje achter de schermen van het ambassadeurschap (al is het natuurlijk de vraag hoe realistisch dat kijkje is), is ook genoeglijk. 

The Night Agent

The Night Agent is een spionnenserie zoals we die wel vaker zagen. Er is weinig origineels aan, maar toch konden we niet stoppen met kijken. De reeks zit bomvol actie en er wordt prima geacteerd. Af en toe wordt het zo ingewikkeld dat je misschien het plot af ten toe dreigt kwijt te raken, maar gelukkig neemt een van de hoofdpersonen precies op dat moment de moeite om de hele boel nog eens in sneltreinvaart uit te leggen. Ideaal!