Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste films en series met heel lekker eten om nu te streamen

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney+
©
Foto: Disney+

The Menu op Disney+

Ralph Fiennes speelt driesterrenchef Julian Slowik die een restaurant op een eiland heeft. Je moet maanden van tevoren reserveren om een tafeltje te bemachtigen en de groep die in de film bij hem komt eten, is dan ook dolgelukkig. Dat verandert al vrij snel wanneer blijkt dat Julian niet alleen plannen heeft om zijn gasten eten voor te schotelen. Het loopt al vrij snel totaal aan de hand en dan is dit een restaurant er eentje waar je nooit terecht wil komen.

Boiling Point op Prime Video

Het is niet gemakkelijk op een topkok te zijn, dat laat Boiling Point maar al te goed zien. En dat deze film in (bijna) één shot gemaakt is, maakt dat je als kijker de druk en stress die chef Andy Jones (Stephen Graham) voelt, terwijl hij steeds dichter tegen een paniekaanval aan komt te zitten. Want alles gaat mis in het leven van Jones. Zijn vrouw is net bij hem weg, er komt een controleur van de Voedsel- en Warenautoriteit langs, er zit onverwacht een belangrijke recensent in het stampvolle restaurant en hij krijgt geen moment rust. Dat geldt ook voor de kijkers.

 

The Makanai: Cooking for the Maiko House op Netflix

Waar je na het kijken van Boiling Point bijkans toe bent aan een vakantie, geldt het tegenovergestelde voor deze Japanse serie. Dit is een vakantie. De zestienjarige Kiyo en haar vriendin Sumire vertrekken vanuit een klein dorpje naar Kyoto om daar een Geisha-training te volgen. Maar Kiyo is veel te onhandig om als sierlijke gezelschapsdame te dienen. Gelukkig ontdekt de tiener dat ze wel heel goed kan koken. En dus wordt ze maar makanai, een traditionele kok. Dat levert hele mooie plaatjes op van rustiek Japans eten. 

Toscana op Netflix

De Deense kok Theo reist naar Toscane om het bedrijf van de vader die hij amper kende te verkopen. Daar ontmoet hij een vrouw die hem inspireert anders naar het leven en de liefde te kijken. De twee vinden elkaar door hun liefde voor Italiaans eten. En Toscane is natuurlijk ook heel mooi om naar te kijken. 

Julie & Julia op Netflix en HBO MAX

Secretaresse Julie Powell (Amy Adams) haat haar baan en besluit ter afleiding dan maar om in een jaar tijd alle recepten uit het oude kookboek Mastering the Art of French Cooking van de legendarische Amerikaanse tv-kok Julia Child uit te proberen. Parallel aan dat verhaal zien we hoe het de extravagante Julia Child (Meryl Streep) zestig jaar daarvoor verging toen ze probeerde de Franse keuken onder de knie te krijgen.  

The Bear op Disney+

Topchef Carmen 'Carmy' Berzatto (Jeremy Allen White uit Shameless) de groezelige broodjeszaak van zijn broer overneemt. Michael pleegde zelfmoord en Carmy wil koste wat kost het restaurant tot een succes maken. Hij merkt al snel dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Carmy krijgt te maken met onwillig keukenpersoneel dat helemaal geen zin heeft in verandering en relatieperikelen binnen zijn familie. The Bear is grappig, hectisch en zit vol met mooie personages én Instagramwaardige plaatjes van lekker eten. Volgens velen de beste serie van 2021.

Chef op Viaplay en Prime Video

Jon Favreau schreef, produceerde en regisseerde de film Chef niet alleen, hij speelt ook de hoofdrol als topkok Carl Casper die in een geweldig restaurant kookt, maar zijn creativiteit kan hij er niet in kwijt. Wanneer hij een slechte recensie krijgt, schiet Carl behoorlijk uit zijn slof en wordt hij ontslagen. Dat is niet best, maar er zitten ook voordelen aan al die nieuwe vrijheid. Carl koopt een foodtruck om het plezier in koken terug te krijgen. Een feelgoodfilm met beelden van bijzonder smakelijk uitziend eten. 

Burnt op Videoland

Ook Bradley Cooper speelt een chefkok. Adam Jones was ooit een grote jongen in Parijs totdat hij de boel verpestte met teveel drank, drugs en vrouwen. Hij wil in Londen revanche nemen met lekker veel Michelinsterren. Maar dat valt nog niet mee omdat zijn verleden hem blijft achtervolgen. Bij de andere films ziet het eten er goed uit, maar bij Burnt loopt het water je 100% zeker in de mond. 

Sweetbitter op Viaplay

Tess (Ella Purnell) arriveert vanuit Ohio in New York waar ze serveerster wordt in een restaurant. Je ziet veel eten in de serie maar deze reeks draait meer om het nieuwe leven van Tess en de nieuwe vrienden die ze maakt. Een beetje Sex and the City maar dan iets minder goed. 

Ratatouille op Disney+

Is er ook een animatiefilm waarin koken een grote rol speelt? Met Ratatouille kun je je hart ophalen. Rat Remy droomt ervan ooit een grote Franse chefkok te worden, ook al ziet zijn familie dat niet zitten. Bovendien is een rat in de keuken niet erg geaccepteerd. Maar Remy laat zich niet snel uit het veld slaan en hij heeft mazzel. Wanneer hij terecht komt in het riool van Parijs komt ie precies uit onder het beroemde restaurant van topkok Auguste Gusteau. En daar kan Remy iedereen laten zien hoeveel kooktalent hij heeft. 

Ratatouille

Animatie | film | 2007

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Bear

Drama | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie