Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dawson's creek: de cast van de Netflix-serie, toen en nu

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vandaag verscheen Dawson's creek op Netflix. Heel veel kijkers zijn opgegroeid met deze tienerserie uit de tijd dat 'streamen' nog niet bestond. Wat is er sindsdien van de hoofdrolspelers geworden?

Dawson's creek werd voor het eerst uitgezonden in 1998. De serie zou zes seizoenen krijgen: genoeg om de hoofdpersonages Dawson, Joey, Jen en Pacey te volgen in hun laatste jaren van de middelbare school en hun eerste jaren op de universiteit. 

Sinds Dawson's creek

De hoofdrolspelers uit Dawson's creek hebben sindsdien alle vier een mooie acteercarrière gemaakt. In deze films en series heb je ze kunnen zien. 

Dawson: James Van Der Beek

Als Dawson Leery was James Van Der Beek de spil van Dawson's creek. De acteur dankt zijn achternaam aan zijn Nederlandse voorouders, en als je bedenkt dat je 'beek' kunt vertalen als 'creek' begrijp je meteen waarom hij de perfecte keuze was voor de rol. Na zijn doorbraak in de serie speelde hij in diverse films, maar voornamelijk was Van der Beek te zien op het kleine scherm.

James Van Der Beek toen en nu

De acteur speelde voorname rollen in One tree hill en ziekenhuisdrama Mercy, en kreeg een hoofdrol in CSI: Cyber. Heerlijk is zijn rol in Dont trust the b---- in apartment 23, waarin hij een egocentrische en asociale versie van zichzelf speelt. Van Der Beek bedacht, schreef en speelt ook de hoofdrol in What would Diplo do? over een niet al te slimme deejay.

Joey: Katie Holmes

Voordat ze aan de slag ging als Joey Potter in Dawson's creek kreeg Katie Holmes de hoofdrol in Buffy the vampire slayer aangeboden. Ze koos er echter voor om haar school af te maken. De acteercarrière van Holmes speelde zich verder vooral op het witte doek af, met vroege hoogtepunten als The ice storm, Go en Wonder boys.

Katie Holmes toen en nu

Tijdens de jaren van Dawson's creek had Holmes wat met haar tegenspeler Joshua Jackson (Pacey). Later begon ze een relatie met Hollywoodster Tom Cruise. Het koppel kreeg een dochter, maar ging na vijf en een half jaar weer uit elkaar. 

Jen: Michelle Williams

Van de hoofdrolspelers uit Dawson's creek heeft Michelle Williams het waarschijnlijk het verst geschopt. Ze won een Golden Globe voor My week with Marilyn, waarin ze de rol van Marilyn Monroe speelde, en schitterde in geprezen drama's als Blue valentine, Brokeback mountain en Manchester by the sea. Williams werd vier keer genomineerd voor een Oscar.

Michelle Williams toen en nu

Williams noemde haar jaren als Jen Lindley in Dawson's creek een goede leerschool, maar gaf in een interview toe dat haar hart lag bij een ander soort acteren. Ze was veel te zien in kleine en onafhankelijke producties, en stond op de planken in Cabaret en Blackbird.

Pacey: Joshua Jackson

Al in zijn tienerjaren was Joshua Jackson te zien in films, zoals de populaire reeks The mighty ducks van de Disney-studio. Na zijn rol als Pacey Witter in Dawson's creek verscheen Jackson in verschillende kleine filmrollen en toneelstukken, maar zijn toekomst lag op tv.

Joshua Jackson toen en nu

Zo speelde Jackson een hoofdrol en de populaire sf-serie Fringe en de bejubelde dramaseries The affair en Little fires everywhere. Op Netflix is hij verder te zien als advocaat Mickey Joseph in When they see us. Na een relatie met Katie Holmes was Jackson tien jaar samen met actrice Diane Kruger.

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie