Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nostalgie: Dawson's Creek vanaf januari op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

2020 was voor veel mensen een rotjaar. 2021 ziet er nu al een stuk beter uit, want Netflix zet in januari alle seizoenen van Dawson's creek in de catalogus!

Als je nu in de dertig bent, is de kans groot dat je bent opgegroeid met Dawson's creek. De tienerserie liep van 1998 tot en met 2003 en was destijds behoorlijk baanbrekend. In Dawson's creek werd openhartig gepraat over relaties en seks, de serie toonde de eerste kus tussen twee mannen op een Amerikaans tv-netwerk, en de driehoeksrelatie tussen de hoofdrolspelers was spraakmakend.

Hechte vrienden

Mocht je de serie destijds gemist hebben: Dawson's creek draait om een aantal hechte vrienden tijdens hun tijd op de middelbare school en college. De centrale personages zijn Dawson (James Van Der Beek), Joey (Katie Holmes), Pacey (Joshua Jackson) en Jen (Michelle Williams). Later krijgt ook Jack (Kerr Smith) een belangrijke rol in de serie.

Bingen

In de zes seizoenen dat Dawson's creek werd uitgezonden verschenen er 128 afleveringen van drie kwartier. Dat is in totaal 5670 minuten, ofwel 96 uur. In principe is het dus mogelijk om de hele serie in precies vier etmalen weg te bingen. Op voorwaarde dat je niet slaapt, natuurlijk.

Op Netflix

Alle afleveringen van Dawson's creek staan vanaf 15 januari op Netflix. Laat je vrienden alvast weten dat je tussen de 15de en de 20ste moeilijk bereikbaar bent.