Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

David Tennant kruipt in de huid van de vergiftigde Alexander Litvinenko in nieuwe Viaplay-serie

Series | 5 dagen geleden | Judith Regeling

©
Foto: Viaplay
©
Foto: Viaplay

Bij de naam David Tennant denk je als eerst aan zijn rollen in de series Doctor Who en Broadchurch, maar dat kun je voor nu vergeten. In de vierdelige Viaplay-serie Litvinenko: Murder in Mayfair zet hij namelijk een behoorlijk gedenkwaardige performance neer.Advertisement

Litvinenko: Murder in Mayfair vertelt het indringende verhaal van Alexander Litvinenko, een Russische ex-KGB kolonel die in 2006 werd vergiftigd in Londen.

Litvinenko: Murder in Mayfair

Het is goed mogelijk dat je de naam van Alexander Litvinenko al eens voorbij hebt zien komen. De dood van deze voormalige Russische Federale Veiligheidsdienst en KGB-officier leidde namelijk in 2006 tot een van de meest complexe en gevaarlijke onderzoeken in de geschiedenis van de Metropolitan Police. En dat is niet voor niets. Deze serie duikt dan ook in het wie, wat, waarom en hoe van deze boeiende zaak.

David Tennant en Margarita Levieva

De boeiende reeks zal het verhaal vertellen vanuit Marina (Margarita Levieva), Alexanders onverschrokken weduwe. Maar daar begint het verhaal niet. Deze spannende reeks start namelijk eerst met twee politieagenten die in november 2006 naar het University College Hospital in Londen werden geroepen om een patiënt met een zorgwekkende gezondheid te interviewen.

Het zal voor niemand als een verrassing komen dat het hier gaat om Alexander Litvinenko (David Tennant), die beweert te zijn vergiftigd op direct bevel van Vladimir Poetin. Vanuit zijn ziekenhuisbed verstrekt hij nauwgezette details over de gebeurtenissen die tot zijn ziekte en uiteindelijk zelfs dood leidden.

Topacteurs bij elkaar

Hoewel de Russen tot op heden iedere betrokkenheid hebben ontkend, vinden de makers het alsnog belangrijk om dit verhaal te blijven vertellen. Voor zowel jong als oud. "Onze hoop is dat Litvinenko een breed publiek kan voorzien van een beter begrip van wat er is gebeurd, de opmerkelijke menselijke verhalen die erbij betrokken zijn, en van de ingrijpende gevolgen die ons meer dan 15 jaar daarna nog bijblijven", zo stelt een van de woordvoerders. "Dit kan niet zonder een uitzonderlijke line-up van talenten en partners - en dat is dan ook precies wat je kan verwachten."

De spannende en vooral interessante dramareeks Litvinenko: Murder in Mayfair is vanaf nu te zien op Viaplay. Dat mag je niet missen!

Litvinenko

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video