Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie zijn Dash & Lily in de nieuwe hitserie op Netflix?

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Kerstmis: Netflix kijkend Nederland heeft er zin in! De kerstserie Dash & Lily staat nu al in de Nederlandse top tien van best bekeken series. Maak kennis met Dash, Lily en hun spelers.

De New Yorkse tieners Dash en Lily zijn twee totaal verschillende types. Dash is een cynicus en kerst-hater, terwijl de optimistische en goedlachse Lily zich al maanden van tevoren verheugt op het kerstfeest. Hoewel ze elkaar nooit ontmoeten, delen ze hun persoonlijk gedachten via een notitieboekje dat ze aan elkaar doorgeven.

Klef

Klinkt dat romantisch en klef? Natuurlijk! Is dat erg? Natuurlijk niet! Kerstmis komt eraan, en dat brengt het klefste in de mens naar boven. Bovendien is Dash & Lily niet alleen romantisch, maar ook heel komisch en gaan de hoofdrolspelers er al in de eerste aflevering met je hart vandoor.

Dash

Dash (Austin Abrams) moet niets weten van romantiek, liefde op het eerste gezicht, wandelingen in de sneeuw of etentjes bij kaarslicht. Zal zo'n cynische mopperkont ooit kunnen ontdooien en van het leven gaan genieten? Het is bijna kerst, wat denk je zelf? 

Austin Abrams

Acteur Austin Abrams is 24 en dus een tikje ouder dan zijn personage. Hij heeft al aardig wat tv- en filmrollen op zijn naam staan. Je hebt hem misschien gezien in de romantische film Paper towns of de tienerhorrorfilm Scary stories to tell in the dark. Op tv speelde hij in The walking dead, Euphoria en This is us. Met zo'n neus voor goede rollen gaan we nog veel van hem horen. 

Lily

Lily (Midori Francis) is een en al optimisme. Met haar stralende lach hoopt ze op het beste - en natuurlijk op iemand met wie ze al haar dromen en verlangens kan delen. Maar waar vind je zo iemand, in een tiener-romcom in de weken voor kerst?

Midori Francis 

Midori Francis is zelfs nog twee jaartjes ouder dan haar tegenspeler. Ze heeft een Japanse vader en een Amerikaanse moeder. De actrice was onder meer te zien in de film Ocean's 8 en de serie Gotham, maar Dasy & Lily is haar eerste grote hoofdrol. 

Levithan & Cohn

Dash & Lily is gebaseerd op de young adult bestseller Dash & Lily's book of dares van David Levithan en Rachel Cohn. Datzelfde duo zat achter het boek Nick and Norah's infinite playlist, waar ook een succesvolle film van werd gemaakt.

Trailer

In onderstaande trailer maak je alvast kennis met Dash en Lily. De serie is nu in acht delen van 30 minuten te bingen op Netflix (voor als je niet tot kerst kunt wachten).

Dash & Lily

komedie | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie