Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Met Cryptokoorts duikt Videoland in de wereld van Bitcoin: revolutie of bubbel?

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Als je het nieuws een beetje volgt, dan weet je dat heel Nederland stinkend rijk aan het worden is met cryptovaluta zoals Bitcoin. Of valt dat in de praktijk misschien toch tegen? In de vierdelige documentaireserie Cryptokoorts volgt Videoland een aantal bekende Nederlanders die spelen op de cryptomarkt.

Als je nu nog niet in de Bitcoins zit, dan heb je de boot gemist. De Bitcoin staat namelijk voor een enorme stijging. Komend jaar gaat de Bitcoin naar 100.000 dollar, en over tien jaar is elke Bitcoin een miljoen waard. Waar wacht je nog op?

Bitcoin

Wie zich naïef op het internet begeeft, krijgt de indruk dat Bitcoin dé manier is om slapend rijk te worden. Dubieuze nieuwsbronnen spelen in op je 'fear of missing out'; de angst om straks de enige sukkel te zijn zónder Bitcoins. Rond de Bitcoin en andere cryprovaluta hangt vaak een juichstemming, die wordt aangewakkerd door allerhande 'nieuwssites' en blogs. En wie zelf al de beslissing heeft genomen om in de cryptovaluta te stappen, zal een ander niet snel afraden om hetzelfde te doen.

Cryptokoorts

In de Videoland-documentaire Cryptokoorts onderzoekt documentairemaker June te Spenke (Famke Next) de Nederlandse cryptovalutamarkt. Is het investeren in cryptovaluta echt de manier om snel rijk te worden, of is het één groot piramidespel dat elk moment in elkaar kan storten? Ze spreekt onder meer met voormalig Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en met Janneke Willemse, voormalige hoofdredacteur van belegger.nl. Daarnaast vertellen bekende Nederlanders als Jody Bernal, Rotjoch en Humberto Tan over hun relatie met cryptomunten. Ook spijtoptanten komen aan het woord.

Bubbel?

Weet je na vier afleveringen van Cryptokoorts voor honderd procent zeker je wel of niet in de cryptomunten moet gaan? Helaas niet, want de serie wil voordat dat je je eigen mening vormt. "Door middel van de believers en de sceptici aan het woord te laten, geven we de kijker informatie door interessante verhalen en innovaties op het gebied van digitaal betalen," zegt regisseur Te Spenke. "Is het een revolutie of een bubbel?"

Releasedatum

Cryptokoorts staat vanaf donderdag 21 oktober op Videoland. Mocht je na het kijken geïnteresseerd zijn geraakt in de werking van piramidespellen, dan is de documentaire LuLaRich op Amazon Prime Video een echte aanrader.