Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over Cowboy Bebop op Netflix

Series | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix maakte met Cowboy Bebop een live action versie - dus met echte acteurs - van de legendarische Japanse animatieserie. Geen idee waar we het over hebben? Lees dan hier alles wat je moet weten over de nieuwe Netflix-serie en het origineel.

Vanaf deze week neemt de nieuwe Netflix-serie Cowboy Bebop je vijftig jaar in de toekomst. De aarde is grotendeels onbewoonbaar geworden, maar de mensheid heeft het zonnestelsel gekoloniseerd. De serie volgt de bemanning van het ruimteschip Bebop, drie premiejagers die voortdurend in geldnood verkeren en gevaarlijke criminelen inrekenen in ruil voor een beloning. 

Het origineel

De Japanse animatieserie Cowboy Bebop stamt uit 1997 en wordt wel omschreven als sciencefiction neo-noir. De originele bemanning van de Bebop bestaat uit Spike Spiegel en Jet Black, later aangevuld met Faye Valentine. Bijrollen aan boord van de Bebop zijn er voor hacker Edward en een intelligente corgi. Spike wordt achtervolgd door zijn verleden. Hij krijgt het regelmatig aan de stok met oud-collega Vicious en wordt geplaagd door verdriet over zijn oude vlam Julia. Naast sf- en detectivethema's kom je in Cowboy Bebop ook aardig wat westernelementen tegen. 

De serie kreeg in Japan al snel een leger fanatieke fans. Later, toen Cowboy Bebop met Engelse nasynchronisatie op de Amerikaanse tv verscheen, kwamen er ook veel internationale fans bij.

De Netflix-versie

Netflix heeft zijn best gedaan om trouw te blijven aan het origineel, met een eigenzinnige visuele stijl, veel vaart en snelle grappen. Ook de themamuziek en aantiteling verwijzen naar de anime-versie. De makers hebben hun beste gedaan om de scherpe randjes en bizarre humor in stand te houden, maar wie het hectische origineel kent weet dat dit eigenlijk onbegonnen werk is. De serie is trager, de personages zijn minder hysterisch. En veranderingen ten opzichte van het origineel vallen bij de fans natuurlijk niet in goede aarde.

De personages

Spike Spiegel is een premiejager met een schimmig, gewelddadig en crimineel verleden. Stijlvol gekapt en gekleed in zijn kenmerkende paarse pak is hij het brein, of tenminste toch de aanvoerder van het team. Uiterst bedreven in martial arts. Spike wordt gespeeld door John Cho, die in ieder geval uiterlijk een schot in de roos is.

John Cho als Spike Spiegel

De gespierde Jet Black is een voormalig officier, wapenexpert en een geduchte tegenstander. Tussen Jet en Spike botert het niet altijd, maar in een gevecht staan ze altijd voor elkaar klaar. In de serie wordt Jet gespeeld door Mustafa Shakir.

Mustafa Shakir als Jet Black

Faye Valentine is een gokker en zwendelaar. na een ongeluk met een ruimteschip heft Faye meer van vijftig jaar in vriesslaap doorgebracht: ze komt dus eigenlijk uit onze tijd. Het energieke personage is een rol van Daniella Pineda.

Daniella Pineda als Faye Valentine

Trailer

Voordat Netflix het eerste seizoen presenteerde was er al dit voorproefje van Cowboy Bebop.

Reacties

De eerste reacties op de Netflix-versie van de animeklassieker zijn wisselend. Sommige fans worden er niet goed van, andere hebben er een hard hoofd in...

  

 

 

 

 

 

 Maar er zijn ook positieve geluiden. Er zit dus niets anders op om zelf te kijken en je eigen oordeel te vormen!