Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix gaat de ruimte in met docu over bijzondere SpaceX-missie

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix laat een bijzondere aanstaande ruimtemissie niet ongemerkt voorbij gaan. De eerste ruimtevlucht met een bemanning van uitsluitend burgerastronauten wordt het onderwerp van een spannende documentaireserie.

Countdown: Inspiration4 Mission to Space volgt de vlucht van Inspiration4, een ruimtemissie die op stapel staat voor september en vier burgerastronauten in een baan om de aarde brengt. De astronauten worden gelanceerd aan boord van een Crew Dragon, de capsule die ook gebruikt wordt om astronauten naar het internationale ruimtestation ISS te brengen. De capsule wordt gemaakt door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

'Bijna live'

De bemanning van Inspiration4 bestaat uit miljardair Jared Isaacman, arts in opleiding Hayley Arceneaux, ingenieur Christopher Sembroski en geologieprofessor Sian Proctor. Het viertal wordt gevolgd in een aantal afleveringen in de aanloop naar de lancering, gevolgd door een langere documentaire direct nadat de missie is voltooid. Door de afleveringen vlak na opname uit te zenden - wat heel ongebruikelijk is voor Netflix - is de serie 'bijna live'.

Astronauten Jared Isaacman, Sian Proctor, Hayley Arceneaux en Christopher Sembroski

15 september

De lancering van Inspiration4 staat gepland voor 15 september. Als die planning overeind blijft, zie je Countdown: Inspiration4 Mission to Space op Netflix op 6 en 13 september, en een paar dagen na terugkeer van de bemanning. De makers van de documentaireserie krijgen uitgebreid toegang tot de astronauten, hun training en voorbereiding.

Tom Cruise

Netflix is niet het enige mediabedrijf met ruimteplannen. Eerder werd al bekend dat Tom Cruise naar het internationale ruimtestation wil voor de opnames van een sf-film van Doug Liman, met wie hij eerder samenwerkte voor Edge of Tomorrow.

Rusland kon dat niet onbeantwoord laten. Het Russische ruimtevaartbureau kondigde plannen aan voor een eigen ruimtedrama met de werktitel Challenge, dat nog eerder moet worden gefilmd en vertoond. Wat er van al deze plannen terecht gaat komen is natuurlijk nog naar afwachten.