Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Lachend het jaar uit: de 5 meest hilarische comedyshows

Series | 21 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Ben je op zoek naar een leuke comedyshow voor oudejaarsavond, maar dan niet die conferencier die je ouders om de een of andere reden zo leuk vinden? Kijk dan een naar deze vijf topvoorstellingen, die je nog kunt streamen voor het nieuwe jaar aanbreekt.

Bo Burnham: Inside

Er zijn komieken en cabaretiers die leuk uit de hoek kunnen komen. Anderen kunnen een aardig liedje zingen, een theatrale show afdraaien of hun voorstelling een diepere laag geven. Bo Burnham kan dat allemaal. Bovendien doet hij het helemaal alleen in zijn eigen mini-studio, geeft tussen de bedrijven door een beschouwing op zijn eigen voorstelling en met even groot gemak een beschouwing op die beschouwing. Alles voorzien van briljante en vaak hilarische liedjes in een enscenering die in deze beperkte setting verrassend afwisselend is. De isolatie tijdens de pandemie heeft er duidelijk ingehakt bij Burnham, maar lijkt ook het allerbeste en geniaalste in hem naar boven te hebben gebracht. Als je één show moet hebben gezien dit jaar, dan is het deze.

Zet Bo Burnham: Inside op je kijklijst

Aziz Ansari: Right Now

Acteur en komiek Aziz Ansari werd 'een soort van gecanceld' nadat er een verslag in de pers verscheen over een rampzalig verlopen date. Hij maakte zijn comeback met de show Right Now, waarin hij spijt betuigt maar ook een en ander in het juiste perspectief zet. Aan bod komen de uitwassen van politieke correctheid, de verrotte invloed van fake news en het wangedrag van R. Kelly en Michael Jackson. De interactie met het publiek in de zaal is hilarisch.

Zet Aziz Ansari: Right Now op je kijklijst

Ricky Gervais: Humanity

Een goede komiek is niet bang om mensen tegen de haren in te strijken. Ricky Gervais is een provocateur in hart en nieren die dat uitstekend heeft begrepen: "Dat jij je beledigd voelt, betekent nog niet dat je gelijk hebt". In zijn show Humanity toont Gervais zijn scherpe geest, die gepaard gaat met een al even scherpe tong. Hij vertelt waarom hij geen kinderen wil, heeft het over dierenrechten en social media en gebruikt de stuurmanskunsten van Cailtyn Jenner als bron van eindeloze grappen.

Zet Ricky Gervais: Humanity op je kijklijst

Hannah Gadsby: Nanette

In haar bekroonde voorstelling Nanette gaat de Australische komiek Hannah Gadsby aan de slag met onderwerpen die haar heel nauw aan het hart liggen. Gadsby is lesbienne en heeft autisme en ADHD, wat haar op meerdere manieren een buitenbeentje maakt in een samenleving waar andere mensen de norm zijn. Dat klinkt misschien als zware kost voor een leuk bedoelde avond, maar Gadsby's actuele en relevante show is zeker niet verstoken van humor. Nanette werd wel omschreven als 'post-comedy'.

Zet Hannah Gadsby: Nanette op je kijklijst

Daniël Arends: De zachte heelmeester

Als je van Nederlandse cabaret en stand-up houdt, heb je deze show van Daniël Arends ongetwijfeld al eens gezien. Geeft niks: De zachte heelmeester kun je keer op keer kijken en zorgt er gegarandeerd voor dat je in de aanloop naar het aftelmoment opnieuw in een deuk ligt. Met een snelle barrage van incorrecte grappen - dat kon toen nog zonder 'trigger warning' - en een enorme dosis zelfspot gaat Arends alle kanten op. 

Zet Daniël Arends: De zachte heelmeester op je kijklijst

Bo Burnham: Inside

performance | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie