Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuwe comedyserie Funny Woman met Gemma Arterton op SkyShowtime

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

De serie Funny Woman is gebaseerd op het boek Funny Girl van de Britse schrijver Nick Hornby en Gemma Arterton speelt de hoofdrol als simpel meisje uit Blackpool dat beroemd wil worden. 

Funny Woman speelt zich af in de swingende jaren zestig en Barbara Parker (Gemma Arterton) is net verkozen tot Miss Blackpool. Maar Barbara wil meer uit het leven halen, ze wil iemand zijn. Vandaar dat ze naar Londen vertrekt om het daar te gaan maken. Na een reeks tegenslagen komt ze op een auditie voor een comedyshow op tv terecht.

Grensverleggend

Barbara's scherpe Noord-Engelse humor was precies wat de show nodig had. Ze krijgt de rol en voegt zich bij de cast van een grensverleggende nieuwe sitcom die de Britse comedy nog decennialang zal inspireren. Als vrouw in een mannenwereld heeft ze het niet altijd gemakkelijk, maar naarmate Barbara haar gevoel voor humor vindt, verandert ze de manier waarop mensen naar grappige vrouwen kijken en ontdekt ze ook zichzelf opnieuw.

Nick Hornby

Nick Hornby is een succesvol schrijver met bekende titels als High Fidelity en About a Boy op zijn naam. Naast Gemma Arterton zien we in Funny Woman ook Tom Bateman, Arsher Ali, David Threlfall en Rupert Everett.

De eerste twee afleveringen van Funny Woman staat op 10 februari op SkyShowtime.