Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Claire Foy en Olivia Colman keren terug in seizoen 6 van The Crown

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Imelda Staunton speelt opnieuw koningin Elizabeth in het zesde seizoen van The Crown, maar Claire Foy en Olivia Colman, die de jongere versie van de koningin speelden, zijn ook te zien in het laatste seizoen van de Netflix-serie. 

Hoe dat kan? Dat weten we nog niet precies. Of we zien de vrouwen terug in flashbacks, of de oude koningin droomt over haar jongere zelf. Beide opties behoren tot de mogelijkheden. 

Een nog jongere Elizabeth

Daarnaast gaan we nog een vierde Elizabeth zien. De twintigjarige Viola Prettejohn speelt de Britse royal nog voor Claire Foy. Britse kranten melden dat Viola scènes heeft opgenomen die zich afspelen tijdens de tweede wereldoorlog toen Elizabeth tussen de 13 en de 18 was. 

Wat gebeurt er in seizoen 6? 

In het laatste seizoen van The Crown, staat ons nog heel wat te wachten. Het seizoen begint met de dood van prinses Diana, ook de terroristische aanslagen van 11 september 2001 komen aan bod. Prinses Margaret overleed in 2002, de moeder van Elizabeth overleed vlak daarna, er was oorlog in Irak en misschien zien we prins Harry ook nog in een nazi-uniform voorbij komen. Bovendien leren William en Kate elkaar kennen. Genoeg drama.

Deze acteurs spelen prins William en Kate Middleton in The Crown seizoen 6

Release

Een releasedatum is nog niet bekend, maar aangezien alle seizoenen tot nu toe in november of december het levenslicht zagen, zal het dit keer niet anders zijn. 

The Crown

Historisch | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie