Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Spionnenserie Citadel moet nog beginnen, maar krijgt nu al een tweede seizoen

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

Amazon lijkt bijzonder veel vertrouwen te hebben in de toekomstthriller Citadel. De spionageserie gaat pas volgende week van start op Prime Video, maar is nu al verlengd met een tweede seizoen. Waar gaat het allemaal over?

De futuristische actieserie Citadel wordt geproduceerd door de broers Joe en Anthony Russo, die sinds het succes van hun Avengers-films overal een vinger in de pap hebben. In de hoofdrollen zie je Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas als Mason Kane en Nadia Sinh. Deze twee spionnen worden na een periode van inactiviteit weer ingeschakeld door de internationale spionnenclub Citadel om te strijden tegen de duistere organisatie Manticore.

Citadel

Het eerste seizoen van Citadel krijgt zes afleveringen, die werden opgenomen in het Verenigd Koninkrijk. Voor het tweede seizoen verkassen de makers echter naar Californië. Dit kwam aan het licht omdat Amazon hierdoor een belastingvoordeel van 25 miljoen dollar heeft opgestreken. Komt goed van pas voor een serie die naar verluidt 300 miljoen dollar per seizoen kost. Naast de hoofdserie met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas komen er ook lokale spin-offs van Citadel, die zich afspelen in de Italiaanse Alpen, India, Spanje en Mexico. 

De spelers

Richard Madden ken je natuurlijk als Robb Stark uit Game of Thrones. Ook speelde hij de hoofdrol in de Netflix-serie Bodyguard en maakte hij zijn Marvel-debuut in de flop Eternals. De in India geboren Priyanka Chopra was Miss World in 2000 en werd een van de bestbetaalde actrices in India. Internationaal werd ze bekend door de serie Quantico en een rolletje in de Baywatch-film. Daarnaast heeft ze ook nog tijd voor een muziekcarrière, wist ze Nick Jonas aan de haak te slaan en is ze de Indiase acteur met de meeste volgers op Instagram. 

Priyanka Chopra in Citadel
Priyanka Chopra in Citadel

Priyanka Chopra in Citadel

Datum en trailer

Op 28 april verschijnen de eerste twee van in totaal zes afleveringen op Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Aan de trailer te zien wordt Citadel een serie die je absoluut niet wilt missen.

Citadel

Actie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie