Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Deze hightech documentaires kijk je deze maand op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Naast series en films produceert Netflix ook een stevige stroom documentaires. Deze vier titels met een technologisch tintje kijk je nu of binnenkort op Netflix.

1: Challenger: the final flight

Vanaf woensdag 16 september vind je op Netflix de vierdelige documentaireserie Challenger: the final flight. Hierin vertellen NASA-medewerkers, ingenieurs en nabestaanden over de ramp met spaceshuttle Challenger. Dit ruimteschip ging kort na de lancering op 28 januari 1986 verloren in een explosie. De zeven astronauten aan boord kwamen om het leven. Onder hen was Christa McAuliffe, die de eerste docent in de ruimte zou worden. 

2: The social dilemma

Eerder deze maand verscheen de documentairefilm The social dilemma, die de impact van social media op ons leven onderzoekt. Aan de hand van interviews met deskundigen en (voormalig) medewerkers van Google, Facebook en Pinterest ontstaat een ontluisterend beeld. De documentaire gaat in op verslaving, geestelijke gezondheid, datamining, politieke doeleinden en complottheorieën.

Zet The social dilemma op mijn kijklijst 

3: High score

Anno 2020 zijn computergames een miljardenindustrie, maar in de beginjaren was het een klein wereldje van pioniers, techneuten en visionairs. De nieuwe zesdelige documentaireserie High score begint in de jaren Pacman en Space invaders, vertelt over de strijd tussen Atari en Nintendo, en duikt in de geboorte van de vechtspellen, 3D-graphics en netwerkgames. High score is doorspekt met hilarische anekdotes en grappige 8-bit animaties.

Zet High score op mijn kijklijst 

4: Connected

Wetenschapsjournalist Latif Nassser vertelt over de grote verbanden in het universum in Connected: the hidden science of everything. Deze zesdelige documentaireserie staat sinds vorige maand op Netflix en behandelt de meest uiteenlopende onderwerpen. Van stof en kernwapens, poep en kansverdelingen, wolken en surveillance. Allemaal anders, stuk voor stuk boeiend.

Zet Connected op mijn kijklijst