Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in de serie Hawkeye op Disney+?

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

De serie Hawkeye met Jeremey Renner in de hoofdrol staat sinds kort op Disney+. Maar wie is wie in deze superheldenserie? Je leest het hier. 

Hawkeye speelt zich 12 jaar na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame af. Clint Barton is vlak voor kerst met zijn kinderen gezellig in New York wanneer hij stuit op Kate Bishop, een Hawkeye-fan fan die zichzelf in de moeilijkheden heeft gewerkt bij de tracksuit maffia, een gevaarlijke bende vol Oostblokkers in trainingskamp. 

Jeremey Renner speelt Clint Barton/Hawkeye

Clint Barton is een van de oprichters van de Avengers, maar drukke jaren waarin hij telkens de wereld moest redden, doet hij het nu rustig aan met zijn vrouw Laura en kinderen Lila, Cooper en Nathaniel. Maar nadat Thanos hun bestaan teniet had gedaan in Avengers: Infinity War, belandde Clint in een depressie en nam hij de identiteit van Ronin aan om bendes het leven zuur te maken. En daarbij vielen ongelooflijk veel slachtoffers.

Vandaar dat Kate in het pak van Ronin nogal wat aandacht trekt en ook Clint wil weten wie het Ronin-pak draagt. Zijn verbazing is groot wanneer het superfan Kate is. 

Jeremy Renner

Jeremey Renner is bekend van de mooie films The Hurt Locker en The Town en hij was een actieheld in The Bourne Legacy en Mission: Impossible.

Hailee Steinfeld speelt Kate Bishop

Kate Bishop is al van jongs af aan een groot fan van Hawkeye en ze wil net zo goed met pijl en boog worden als hij. Ze krijgt de kans om zij aan zij te vechten met Hawkeye wanneer ze de tracksuit maffia tegen zich in het harnas jaagt. 

Haliee Steinfeld

Hailee had op haar dertiende al een Oscarnominatie op zak dankzij de western True Grit en haar rol in Pitch Perfect 2 leverde een platencontract op. Hailee is dus van alle markten thuis. 

Alaqua Cox speelt Maya Lopez/Echo

Echo is superheld uit de Marvel Comics. Haar kracht is dat ze ieders bewegingen kan nabootsen. Maar in Hawkeye is ze voorlopig de baas van de tracksuit maffia. En Maya Lopez is ook nog doof en heeft een kunstbeen. 

Alaqua

Haar rol in Hawkeye betekent het acteerdebuut van Alaqua Cox. En ze is voorlopig nog niet klaar want Marvel geeft haar personage Echo een spin-off.

Vera Farmiga speelt Eleanor Bishop

Eleanor is de rijke moeder van Kate. Ze heeft een eigen beveiligingsbedrijf en het is de bedoeling dat Kate dat later overneemt. Eleanor staat op het punt te trouwen met Jack Duquesne, een figuur dat helemaal niet te vertrouwen is, maar dat heeft Eleanor nog niet in de gaten. 

Vera Farmiga

Vera Farmiga speelde met George Clooney in Up in the Air, ze zat in The Conjuring-trilogie en ze was Norma Bates in de serie Bates Motel

Tony Dalton speelt Jack Duquesne/Swordsman

In de Marvel Comics laveert Jack Duquesne alias the Swordsman (omdat ie heel goed met zwaarden is) tussen goed en kwaad. In Hawkeye lijkt hij een boef te zijn, maar dat moeten we nog even afwachten. Hij was in een ver verleden ook een mentor voor Clint Barton. 

Tony Dalton

Dalton speelde tot nu toe in veel Mexicaanse films en -series maar hij had ook rollen in , but Sense8 en Better Call Saul.

Florence Pugh speelt Yelena Belova/Black Widow

Als het goed is, doet Yelena binnenkort haar intrede in de Hawkeye-serie. Zij is de zus van Natasha Romanoff oftewel Black Widow en wordt momenteel ingehuurd door de geheimzinnige Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) die wil dat ze Cint Barton een kopje kleiner maakt omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Black Widow (wat niet zo is). 

Florence Pugh

Florence Pugh speelde rollen in de serie Marcella en was te zien in de films Midsommar, Little Women en natuurlijk Black Widow.

Hawkeye

Actie | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Black Widow

Actie | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie