Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in seizoen vijf van La casa de papel op Netflix?

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Deze week begint het laatste seizoen van La casa de papel. Hoe zat het ook alweer met al die personages en hun schuilnamen? Door de nodige sterfgevallen is de oorspronkelijke bende een beetje uitgedund, maar toch kan het geen kwaad om je geheugen even op te frissen

Salvador Martin, alias El Profesor (de Professor)

Het meesterbrein achter alle superslimme inbraken, kraken en ontsnappingen in La casa de papel is Salvador, beter bekend als El Profesor. De Professor is slim, maar niet onfeilbaar, blijkt keer op keer tijdens de eerste vier seizoenen. Wraak voor wat er gebeurd is met zijn vader en broer zijn de voornaamste motivatie. De Professor lijkt ongrijpbaar, maar wordt aan het einde van seizoen 4 toch gepakt. El Profesor is een rol van Álvaro Morte.

Silene Oliveira, alias Tokio

Tokio is de vertelster en eigenlijk ook de belangrijkste persoon van de serie. Ze vormde een koppel met haar grote liefde Río, maar die romance had een tragische afloop. Tokio wordt gespeeld door Úrsula Corberó.

Raquel Murillo alias Lisboa (Lissabon)

Als Raquel in La casa de papel verschijnt is ze nog een keiharde politieagente. Maar als ze verliefd wordt op de Professor loopt ze over naar de kant van de bankrovers. Lisboa is een rol van Itziar Ituño. 

Ricardo Ramos alias Denver

De zoon van Moscú is Denver, een nogal ongeleid projectiel dat flink uit zijn slof kan schieten. Hij heeft een kenmerkend en aanstekelijk lachje, en zorgt regelmatig voor de komische noot in La casa de papel. Denver is getrouwd met Stockholm en wordt gespeeld door Jaime Lorente. 

Mónica Gaztambide alias Stockholm

Ook Stockholm was oorspronkelijk geen lid van het roversteam, maar werkzaam bij de Munt. De opvallende krullenbol sluit zich aan bij de overvallers en trouwt met Denver, met wie ze een kind op de wereld zet (Cincinatti). Stockholm is een rol van Esther Acebo.

Mirko Dragic alias Helsinki

De Servische soldaat Helsinki is een beer van een vent met een imposante baard. Altijd fijn om aan je kant te hebben op het moment dat er moet worden geknokt. Hij had een hechte vriendschap met Nairobi. Helsinki wordt gespeeld door Darko Peric. 

In memoriam

Het leven van een bankrover is niet zonder gevaar, en het overlijdensrisico hoog. De afgelopen seizoenen hebben de fans daarom afscheid moeten nemen van de psychopathische Berlin, de tragische Rio, de koelbloedige Nairobi, de zachtaardige Moscú, en Helsinki's tweelingbroer Oslo. Zij bekijken seizoen vijf vanuit de bankrovershemel, tenzij ze door de scenaristen alsnog weer tot leven worden gewekt. Bij La casa de papel weet je het immers maar nooit.