Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in de Netflix-serie Bridgerton?

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Bridgerton staat momenteel op nummer 1 in de Nederlandse Netflix Top 10. Wij stellen je voor aan de personages en de acteurs in deze smeuïge serie naar de populaire boekenreeks van Julia Quinn.

In Bridgerton draait het vooral om twee families. Allereerst is er de familie Bridgerton zelf, met Lady Bridgerton en haar vier zoons en vier dochters. Daarnaast speelt de familie Featherington een belangrijke rol en zijn er nog de nodige randfiguren. In de boekenreeks concentreert elk deel zich voornamelijk op één bepaald personage, en de makers van de serie lijken zich aan die opzet te houden. Met nog acht boeken te gaan kan Netflix nog wel even vooruit.

Daphne Bridgerton

In het eerste boek en het eerste seizoen van Bridgerton is een centrale rol weggelegd voor Daphne, de oudste dochter van de Bridgertons. Daphnes moeder wil haar graag aan de man helpen, maar door de roddels in societykringen is de belangstelling niet zo groot. Daarom besluit Daphne haar toekomst in eigen hand te nemen. Daphne Bridgerton wordt gespeeld door de Engelse Phoebe Dynevor, dochter van actrice en Coronation Street-veteraan Sally Dynevor. Phoebe had rolletjes in de Britse series Prisoners' wives en Dickensian. In Bridgerton speelt ze haar eerste hoofdrol.

Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor als de graaf van Hastings en Daphne Bridgerton

Simon Basset, de graaf van Hastings

De aantrekkelijke graaf van Hastings lijkt een goede partij voor Daphne, maar de vrijgezel is vastbesloten om nooit te trouwen. Toch ziet hij een verbond met Daphne wel zitten, al was het maar om wanhopige moeders en hun trouwzieke dochters van het lijf te houden. De graaf wordt gespeeld door Regé-Jean Page. Page en Dynevor speelden eerder samen in de Britse jeugdserie Waterloo Road.

Anthony Bridgerton

De oudste zoon van de familie Bridgerton is sinds de dood van zijn vader hoofd van de familie. Anthony heeft nog even geen zin in huisje-boompje-beestje. Liever geniet hij van al het moois wat de (vrouwelijke) natuur te bieden heeft. Het personage speelt de hoofdrol in het tweede boek uit de reeks en dus vermoedelijk ook in seizoen twee van Bridgerton. Anthony is een rol van Jonathan Bailey, die eerder te zien was in de populaire misdaadserie Broadchurch en een hoofdrol speelde in Crashing.

Jonathan Bailey als Anthony Bridgerton, tussen broers Benedict (l) en Colin (r)

Penelope Featherington

Daphne Bridgerton is niet de enige jongedame die een echtgenoot aan de haak wil slaan. Ze heeft felle concurrentie van de zusjes Featherington. Vooral Penelope kan niet wachten totdat een knappe jongeman van adel zijn ring om haar vinger schuift. Penelope wordt gespeeld door Nicola Coughlan, geen onbekende voor de kijkers van Derry girls en het historische drama Harlots.

Nicola Coughlan (m) als Penelope Featherington, te midden van haar zussen

Eloise Bridgerton 

Daphnes jongere zusje en beste vriendin is Eloise. Ze is nog te jong om te worden uitgehuwelijkt en heeft ook helemaal geen interesse in een leven als echtgenote en moeder. Eloise wil meer van het leven en ziet wel wat in een carrière als schrijfster. De sympathieke Eloise wordt gespeeld door Claudia Jessie, die eerder te zien was in de Britse serie Vanity fair.

Lady Danbury

Wie ook niet in het rijtje van prominenten mag ontbreken is Lady Danbury, de societykoningin die alles weet en iedereen kent. Ze heeft een speciale band het de graaf van Hastings, voor wie ze een soort surrogaatmoeder is. Lady Danbury is een rol van Adjoa Andoh.

Adjoa Andoh als Lady Danbury, tussen Lady Featherington (l) en en Lady Bridgerton (r)

Bridgerton

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken