Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Goed of fout? De Netflix-serie Bridgerton maakt nogal wat los

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Een paar dagen na de première van Bridgerton is de nieuwe Netflix-serie al een doorslaand succes. Toch is er ook kritiek. Op Twitter klagen kijkers dat er historisch gezien veel schort aan de serie.

De nieuwe Netflix-serie Bridgerton is een smeuïg kostuumdrama naar de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn. Toch zijn het niet de pikante seksscènes waar veel kijkers zich aan storen. De kritiek is vooral gericht op de historische details in de serie.

Jurken en muziek

De fraaie jurken die de dames in de serie dragen zouden bijvoorbeeld niet horen bij de periode waarin het verhaal speelt. Ook de muziek in Bridgerton wordt niet door iedereen gewaardeerd. Zo is er een strijkkwartet te horen dat nummers van Ariane Grande, Maroon 5 en Billie Eilish speelt. Het is een van de vele knipogen naar de moderne tijd in Bridgerton, maar blijkbaar niet naar ieders smaak.

 

 

Zwart-wit

Nog bozer worden sommige kijkers over het grote aantal zwarte acteurs in Bridgerton: een historische onmogelijkheid in adellijke kringen rond het jaar 1800. Opnieuw is het een knipoog naar onze tijd, die past bij het 'strong black leads'-principe van Netflix (sterke zwarte hoofdrollen) en het streven naar meer inclusiviteit van showrunner Shonda Rhimes. Met de zwarte koningin Charlotte verwijzen de makers naar de omstreden speculaties over de vrouw van George III. Sommige historici hebben geopperd dat zij Moorse voorouders zou hebben gehad. 

 

 

Graaf Simon

Voor de meeste kijkers zijn alle moderne invloeden in Bridgerton juist deel van de pret. Ook de knappe (en zwarte) Simon Basset, graaf van Hastings kan op veel, heel veel waardering rekenen.

 

 

Fictie

Misschien is het overbodig, maar we zeggen het toch maar: Bridgerton en de boeken waarop de serie is gebaseerd zijn pure fictie en niet gebaseerd op historische feiten. Dat het verhaal zich afspeelt in een historische setting verandert daar niets aan.

Lees ook: Seksscènes Bridgerton massaal op pornosites

Bridgerton

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie