Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Queen Charlotte uit Bridgerton krijgt eigen spin-off op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De verrassend succesvolle Netflix-serie Bridgerton krijgt niet alleen drie nieuwe seizoenen, maar ook een spin-off. In een geplande miniserie zie je de jonge jaren van de latere koningin Charlotte.

Een van de meest markante personages uit het sensationele kostuumdrama Bridgerton is Queen Charlotte. De koningin en echtgenote van koning George III is een historisch personage en wordt in de serie gespeeld door Golda Rosheuvel. 

Shonda Rhimes 

Showrunner Shonda Rhimes, die met Bridgerton een enorme hit maakte voor Netflix, is bezig aan het scenario voor een miniserie waarin de jonge jaren van koningin Charlotte van Mecklenburg-Strelitz uit de doeken worden gedaan. "Veel kijkers hadden nog nooit gehoord van koningin Charlotte voordat ze verscheen in Bridgerton," laat Netflix weten, "en deze serie zal haar verhaal en de wereld van Bridgerton verder uitbouwen." 

De historische Charlotte

Volgens de geschiedenisboeken was de in 1744 geboren Sophia Charlotte de dochter van een Duitse prins en een hertogin. Het is opmerkelijk dat ze met zo'n 'nederige' afkomst werd gezien als geschikte partner voor de Britse vorst, die gewoonlijk kon kiezen uit huwelijkspartners met een meer koninklijke stamboom.

Charlotte van Mecklenburg-Strelitz

Het is echter niet te verwachten dat Rhimes zich al te strikt aan de geschiedenis houdt voor haar serie over Charlotte. In Bridgerton liet ze de koningin spelen door de zwarte Rosheuvel: een knipoog naar de speculaties van een historicus die denkt dat de koningin Afrikaanse voorouders had en dat haar zwarte trekken op een staatsportret te zien zijn. Deze theorie wordt door zijn collega's niet serieus genomen, maar vormt natuurlijk een leuk uitgangspunt voor een tv-serie.

Wie en wanneer?

Wie de jonge Charlotte gaat spelen en wanneer de serie op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Natuurlijk houden we je op de hoogte zodra er meer bekend is.